Osso buco porsaanpotkasta
Klassisen Ossobuco Milanesen juuret ovat Italiassa, ja se valmistettiin alunperin lampaasta tai naudanlihasta. Koristele mielellään klassisilla koristeilla: gremolatalla, hienoksi raastetulla sitruunankuorella jonka olet sekoittanut persiljan kanssa sekä valkosipulinkynnellä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle-kuudelle
- 1 ½ kg vähärasvaista porsaanpotkaa
- 8 pikkusipulia
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 naudanliemikuutio
- 2 dl vettä
- 2 prk kokonaisia tomaatteja
- 2 valkosipulinkynttä, murskattuina
- 2 laakerinlehteä
- 1 dl persiljaa, hienonnettuna
- 1-2 tl basilikaa
- 1 tl timjamia
- 1 porkkana, paloina
- 100 g juuriselleriä, tankoina
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta lihat, ruskista huolellisesti joka puolelta.
2. Ruskista sipulit. Sekoita lihojen kanssa padassa. Puuteroi päälle jauhot, murusta mukaan liemikuutio ja lisää vesi.
3. Lisää persilja ja mausteet.
4. Keitä hiljalleen kannen alla n. 1 ½ tuntia.
5. Lisää porkkanat ja selleri kun puolet keittoajasta on kulunut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa