Osso buco porsaanpotkasta

Klassisen Ossobuco Milanesen juuret ovat Italiassa, ja se valmistettiin alunperin lampaasta tai naudanlihasta. Koristele mielellään klassisilla koristeilla: gremolatalla, hienoksi raastetulla sitruunankuorella jonka olet sekoittanut persiljan kanssa sekä valkosipulinkynnellä.

Neljälle-kuudelle

  • 1 ½ kg vähärasvaista porsaanpotkaa
  • 8 pikkusipulia
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 naudanliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • 2 prk kokonaisia tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuina
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 dl persiljaa, hienonnettuna
  • 1-2 tl basilikaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 porkkana, paloina
  • 100 g juuriselleriä, tankoina
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta lihat, ruskista huolellisesti joka puolelta.

2. Ruskista sipulit. Sekoita lihojen kanssa padassa. Puuteroi päälle jauhot, murusta mukaan liemikuutio ja lisää vesi.

3. Lisää persilja ja mausteet.

4. Keitä hiljalleen kannen alla n. 1 ½ tuntia.

5. Lisää porkkanat ja selleri kun puolet keittoajasta on kulunut.

Parhaat ruokaohjelmat