Mainos
Mainos

Tämä patatyyppinen ruoka on peräisin pohjoisitalialaisesta keittiöstä. Parhainta siitä saa, kun käyttää naudan osso buccoa, jossa on jäljellä luu ytimineen. Osso bucco tarjoillaan perinteisesti sahramirisoton kera.

4 annosta

  • 1,2 kg naudan osso buccoa
  • ½ porkkana
  • ½ pieni munakoiso
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 iso sipuli
  • vehnäjauhoja
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl vasikanlihalientä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl silputtua persiljaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Puhdista, kuori ja kuutioi porkkana, munakoiso, juuriselleri ja sipuli. Leivitä osso bucco vehnäjauhossa ja ruskista voissa padassa. Lisää joukkoon sipuli, porkkana, juuriselleri ja munakoiso ja paista, kunnes ne saavat hieman väriä.

2. Kaada sekaan viini ja lihaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua tunnin ajan tai kunnes liha irtoaa luista.

3. Ripottele pinnalle persiljaa ennen tarjoilua.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.