Osso bucco milanese
Yksi pohjoisitalialaisen keittiön tyypillisimmistä ruoista on osso buco. Se tarjoillaan usein gremolatamausteen kera, jota ripotellaan ruoan päälle. Keitä mielellään riisiä sahramin kera ja tarjoile osso bucon kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,2 kg viipaloitua vasikanpotkaa luulla
- 125 g voita
- 1 keltasipuli
- 1 iso porkkana
- 50 g juuriselleriä
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettavaksi
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 valkosipulinkynsi, puristettavaksi
- 1 rkl meiramia
- 3 kypsää tomaattia
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- ½ dl häränlientä
Gremolata
- 2 sitruunaa
- 2 nippua lehtipersiljaa
- 5 valkosipulinkynttä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Rapsuta porkkana ja kuori juuriselleri, kuutioi ne pieneksi. Kuori ja hienonna 2 valkosipulinkynttä. Puuteroi vasikanpalat vehnäjauhoilla, ruskista ne sitten voissa muutama viipale kerrallaan.
2. Sulata 75 g voita isossa padassa. Paista siinä sipuli, porkkana, juuriselleri ja hienonnettu valkosipuli. Kaada päälle viini ja anna kiehua kokoon. Lisää liemi, puolen sitruunan mehu, meirami ja tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihaviipaleet. Anna kiehua hiljaa 1-1 ½ tuntia tai kunnes liha irtoaa luista. Purista mukaan vielä yksi valkosipulinkynsi. Keitä vielä 5 minuuttia.
3. Gremolata: Pese sitruunat ja raasta kuoresta ohut, keltainen osa. Hienonna persilja ja valkosipuli. Sekoita. Ripottele gremolata valmiin osso bucon päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan