Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Osso bucco milanese

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1,2 kg viipaloitua vasikanpotkaa luulla
  • 125 g voita
  • 1 keltasipuli
  • 1 iso porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettavaksi
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettavaksi
  • 1 rkl meiramia
  • 3 kypsää tomaattia
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl häränlientä

Gremolata

  • 2 sitruunaa
  • 2 nippua lehtipersiljaa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Rapsuta porkkana ja kuori juuriselleri, kuutioi ne pieneksi. Kuori ja hienonna 2 valkosipulinkynttä. Puuteroi vasikanpalat vehnäjauhoilla, ruskista ne sitten voissa muutama viipale kerrallaan.

2. Sulata 75 g voita isossa padassa. Paista siinä sipuli, porkkana, juuriselleri ja hienonnettu valkosipuli. Kaada päälle viini ja anna kiehua kokoon. Lisää liemi, puolen sitruunan mehu, meirami ja tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihaviipaleet. Anna kiehua hiljaa 1-1 ½ tuntia tai kunnes liha irtoaa luista. Purista mukaan vielä yksi valkosipulinkynsi. Keitä vielä 5 minuuttia.

Yksi pohjoisitalialaisen keittiön tyypillisimmistä ruoista on osso buco. Se tarjoillaan usein gremolatamausteen kera, jota ripotellaan ruoan päälle. Keitä mielellään riisiä sahramin kera ja tarjoile osso bucon kanssa.

3. Gremolata: Pese sitruunat ja raasta kuoresta ohut, keltainen osa. Hienonna persilja ja valkosipuli. Sekoita. Ripottele gremolata valmiin osso bucon päälle.

Lisää aiheesta:

Venäläinen lohikeittoJuurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraCoq au vinCoq au vin pekonillaKyljykset osso bucon tapaanPunainen lammas- tai nautacurry
Osso buccoKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Osso bucco
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistetut perunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso bucco munakoison kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Punaviinihärkää ja friteerattuja perunapalloja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Oikea osso buco

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso buco sahramirisoton kera