Mainos
Mainos

Yksi pohjoisitalialaisen keittiön tyypillisimmistä ruoista on osso buco. Se tarjoillaan usein gremolatamausteen kera, jota ripotellaan ruoan päälle. Keitä mielellään riisiä sahramin kera ja tarjoile osso bucon kanssa.

Neljälle

  • 1,2 kg viipaloitua vasikanpotkaa luulla
  • 125 g voita
  • 1 keltasipuli
  • 1 iso porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettavaksi
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettavaksi
  • 1 rkl meiramia
  • 3 kypsää tomaattia
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl häränlientä

Gremolata

  • 2 sitruunaa
  • 2 nippua lehtipersiljaa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Rapsuta porkkana ja kuori juuriselleri, kuutioi ne pieneksi. Kuori ja hienonna 2 valkosipulinkynttä. Puuteroi vasikanpalat vehnäjauhoilla, ruskista ne sitten voissa muutama viipale kerrallaan.

2. Sulata 75 g voita isossa padassa. Paista siinä sipuli, porkkana, juuriselleri ja hienonnettu valkosipuli. Kaada päälle viini ja anna kiehua kokoon. Lisää liemi, puolen sitruunan mehu, meirami ja tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihaviipaleet. Anna kiehua hiljaa 1-1 ½ tuntia tai kunnes liha irtoaa luista. Purista mukaan vielä yksi valkosipulinkynsi. Keitä vielä 5 minuuttia.

3. Gremolata: Pese sitruunat ja raasta kuoresta ohut, keltainen osa. Hienonna persilja ja valkosipuli. Sekoita. Ripottele gremolata valmiin osso bucon päälle.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.