Mainos
Mainos

Tämä resepti pelastaa sinut, kun vieraat yllättävät. Jos sinulla vain on valmista voitaikinaa pakastimessa ja pari hapanta omenaa, loihdit nopeasti suussa sulavaa kahvileipää.

4 kpl

  • 2 kaulittuja voitaikinalevyjä
  • 2 hapanta omenaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl kanelia
  • 1 dl aprikoosimarmeladia
  • 1-2 tl vettä
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Jaa taikina neljään yhtä suureen suorakulmioon ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, viipaloi ne 3 mm:n siivuiksi. Jaa omenaviipaleet voitaikinalevyille. Sokeroi kevyesti ja ripota kanelia pinnalle.

3. Paista 15-20 minuuttia, kunnes viinerit ovat kauniin värisiä ja omenasiivut ovat pehmenneet. Lämmitä aprikoosimarmeladia vesitilkan kera ja penslaa viinerit seoksella niin kauan kuin ne ovat vielä lämpimiä. Sihtaa leivonnaisille hieman tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.