Omenaviinerit
Tämä resepti pelastaa sinut, kun vieraat yllättävät. Jos sinulla vain on valmista voitaikinaa pakastimessa ja pari hapanta omenaa, loihdit nopeasti suussa sulavaa kahvileipää.
4 kpl
- 2 kaulittuja voitaikinalevyjä
- 2 hapanta omenaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl kanelia
- 1 dl aprikoosimarmeladia
- 1-2 tl vettä
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Jaa taikina neljään yhtä suureen suorakulmioon ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, viipaloi ne 3 mm:n siivuiksi. Jaa omenaviipaleet voitaikinalevyille. Sokeroi kevyesti ja ripota kanelia pinnalle.
3. Paista 15-20 minuuttia, kunnes viinerit ovat kauniin värisiä ja omenasiivut ovat pehmenneet. Lämmitä aprikoosimarmeladia vesitilkan kera ja penslaa viinerit seoksella niin kauan kuin ne ovat vielä lämpimiä. Sihtaa leivonnaisille hieman tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan