Omenasta on moneksi: Mallan omenaa omenan kanssa omenalla

Eps.5.Omenasta on moneksi.MALLA
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennessä jaksossa loihdittiin ihania omenaherkkuja. Tässä Mallan omenakavalkadi.

TARTE TATIN

    Pate Brisee

    • 180g siivilöityä vehnäjauhoja
    • ripaus suolaa
    • 75g kylmää voita
    • 75g kylmää leivontamargariinia
    • 2rkl hienoa sokeria
    • 1 keltuainen
    • 2rkl jäävettä

    Kuorrute

    • 1dl sokeria
    • 2tl sitruunamehua
    • 0,5dl vettä
    • 2rkl voita

    Täyte

    • 3-4 granny smith omenaa
    • 0,5dl ruokokidesokeria
    • 50g voita
    • Päälle
    • 0,50dl aprikoosihilloa

    Omenajäätelö

    • 2-3 granny smith omenaa soseena
    • 2/3prk kondensoitua maitoa
    • 2dl kreikkalaista jugurttia
    • 2dl vispikermaa
    • 0,4dl glukoosisiirappia
    • 1 vaniljatanko
    • loraus apple sour-likööriä

    Friteeratut omenenkuoret

    • Omenankuoria
    • 0,5dl tomusokeria
    • 0,5dl vehnäjauhoja
    • 500g Auringonkukkaöljyä

    Omena-mojitot (10 annosta)

    • Granny smith omenaa soseena (4-5kpl)
    • Valkoista hyvää rommia (esim Captain Morgan 4dl)
    • Mintunoksia (1 ruukku)
    • Limettiä (5-6kpl)
    • Soodavettä (4dl)
    • Ruokokidesokeria (1dl)
    • Apple Sour-likööriä (1dl)
    • Jäitä (0,5l)

    Valmistusohje

    1. Valmista pate brisee; nypi voi ja kuivat ainekset keskenään nopeasti. Sekoita vesi hyvin keltuaiseen ja sekoita nopeasti taikinaan. Muodosta pallo ja laita jääkaappiin.

    2. Laita kuorrutteen aineet kattilaan ja keitä kunnes seos on kullankeltaista, kaada piirakkavuoan pohjalle.

    3. Kuori ja pilko omenat ohuiksi viipaleiksi, asettele karamellin päälle vuokaan. Säästä kuoret. Heitä päälle ruokosokeri ja voi nokareina.

    4. Kauli pohja pyöreäksi ja asettele päällimmäiseksi vuokaan. Rei’itä pohjaa. Paista 175˚C 35-45min. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa nurinpäin tarjoilualustalle. Lämmitä aprikoosihillo ja sivele piirakan päälle.

     

    5. Vispaa jäätelön kerma kuohkeaksi ja sekoita muiden aineiden kanssa. Laita jäätelökoneeseen jäätymään.

     

    6. Sekoita tomusokeri ja vehnäjauho, pyöritä omenankuoret seoksessa ja friteeraa öljyssä.

     

    7. Piiskaa mintunoksia, murskaa morttelilla limetit ja sokeri. Sekoita kaikki mojiton aineet keskenään ja kaada jääpaloja täynnä olevaan astiaan.

    TARVIKKEET:

    Piirakkavuoka halk. n. 22cm (EI irtopohja)

    jäätelökone

    mortteli

    lasikannu

    friteerauskeitin tai pieni kattila

    kuorimaveitsi

    purkinavaaja

    aprikoosihilloa

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!