Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenasta on moneksi: Kristan Apple, Apple, Apple

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 25.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennessä jaksossa loihdittiin ihania omenaherkkuja. Tässä Kristan omenaherkku.

Ainekset

  • Tarvikkeet: 22 cm vuoka, mikron kestävä kulho, uunivuoka, vihannesleikkuri, leivinpaperi, veitsi, mitta, vaaka, kulhoja, kattila, palettiveitsi, pursotuspusseja

OMENAINEN POHJA

  • 2,8 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 3,15 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 3,15 dl kermaa tai maitoa
  • 1,5 kananmunaa
  • 140g voita
  • 3 omenaa

KANELIMURU

  • 30g voita
  • 0,5 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl sokeria
  • 1dl vehnäjauhoja

ROSMARIINIOMENAT

  • 2 omenaa
  • nokare voita
  • 3-4 oksaa rosmariinia

OMENASOSE

  • 3 omenaa

KANELIKINUSKI

  • 2 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 2 kanelitankoa
  • Nokare voita

VUOHENJUUSTOKUORRUTE

  • 125g voita
  • 80g pehmeää vuohenjuustoa
  • 100g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4-6 dl tomusokeria

KORISTEET

  • 1 omena
  • 1 valkuainen
  • ½ dl sirosokeria
  • Kanelimurua
  • 3 kanelitankoa
  • 1 rosmariinin oksa

Valmistusohje

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kerma/maito, kananmuna sekä sulatettu voi. Sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle kuoritut pilkotut omenat. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Sulata kanelimurua varten voi ja sekoita joukkoon muut aineet. Ripottele murua taikinan päälle ja loput levitä uunivuokaan. Paista kakkua 30-40 min. Laita muru kakun kanssa uuniin ja tarkkaile kunnes muru on saanut kullanruskean sävyn.

2. Mittaa maito, sokeri ja siirappi kattilaan. Lisää kanelitanko.  Keitä seosta hiljalleen kokoajan sekoittaen, kunnes sakenee. Lisää lopuksi kinuskiin nokare voita.

3. Kuori ja pilko 3 omenaa. Aseta omenat mikron kestävään kulhoon. Kypsennä mikrossa täydellä teholla kupu päällä 5-8 minuuttia kunnes omenat ovat täysin soseena. Muista sekoittaa omenoita välillä.

4. Laita pilkotut omenat, voi ja rosmariinin oksat pannulle ja kuullota kunnes omenat ovat hieman pehmenneet.

5. Kun kakku on tullut uunista töki puukauhan varrella kakkuun reikiä. Laita omenasose ja kinuski omiin pursotuspusseihin. Täytä reiät sekä omenasoseella että kinuskilla. Levitä rosmariiniomenat kakun päälle. Nosta kakku jäähtymään kunnolla.

6. Kuorrutetta varten sekoita voita vatkaimella kunnes on sileää. Lisää joukkoon vuohenjuusto ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput ainekset vähittelen. Lisää tomusokeria kunnes olet saanut kuorrutteelle halutun koostumuksen ja makeuden. Laita kuorrute kylmään odottamaan.

7. Kastele omena valkuaisessa. Pyyhi ylimääräinen valkuainen tarvittaessa pois talouspaperilla. Ripottele omenan päälle sirosokeria. Jätä omena hetkeksi kuivumaan. Leikkaa lohkoiksi.

8. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku kanelimurulla, rosmariinin lehdillä ja kandeeratuilla omenalohkoilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Mausteiset kuppikakut, MerjaKoko Suomi leipoo: Syyssesongin parhaat, LauraKoko Suomi leipoo: Porkkanakakku porkkanakinuskillaKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: ”Päiväretki kuivurille” Omenapiirakka paahdetulla kaurapohjalla, vaniljakastikkeella ja kauramurullaKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
Koko Suomi leipoo -reseptitOmenakakkuOmenatLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti