Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenasta on moneksi: Iisan omenainen juureskakku

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 25.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennessä jaksossa loihdittiin ihania omenaherkkuja. Tässä Iisan juureskakku!

Ainekset (iso vuoka/pieni pelti)

    Taikinan raaka-aineet

    • 2 kpl palsternakkaa
    • 2 kpl omena (raastettuna)
    • 1 appelsiini
    • 1 dl hasselpähkinöitä (tai esim. pekaanipähkinöitä)
    • 175g voita
    • 2 dl ruokosokeria
    • n. 1 dl vaahterasiirappia
    • 3,75 dl vehnäjauhoja
    • 2,5 tl leivinjauhetta
    • 2 tl inkivääriä
    • 3 kpl munaa

    Päällisen raaka-aineet

    • 2 rasiaa (n. 400-500g) mascarponejuustoa
    • n. 1 dl vaahterasiirappia (tarkista makeus)

    Koristelun ainesosat

    • n. 2 kpl omenaa (riippuen viipaleen paksuudesta ja leikattavien palasten määrästä)
    • n. 1 tl kanelia
    • muutama rkl vaahterasiirappia voiteluun
    • + 1-2 kanelitankoa koristeeksi esillepanoon

    Valmistusohje

    Valmistus:

    1. Valmista taikina: Kuori ja raasta palsternakat sekä omena. Tarvitset n. 8 dl raastetta yhteensä. Raasta pesty appelsiinin kuori ja purista hedelmästä mehu. Tämän jälkeen pilko pähkinät pieneksi rouheeksi.

    2. Sulata voi, sokeri ja siirappi kattilassa. Jätä seos jäähtymään ja sekoita kuivat aineet keskenään.

    3. Vatkaa munat jäähtyneeseen voi-sokeriseokseen. Lisää joukkoon jauhoseos. Sekoita taikinaan lopuksi palsternakka- ja omenaraaste, pähkinärouhe sekä appelsiininkuori & mehu.

    4. Levitä taikina voideltuun leivinvuokaan (pienempi kuin normaali uunipelti)

    5. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla n. 30-40 minuuttia, kunnes kauniin värinen. Tarkista cocktailtikulla, että taikina on kypsää.

    6. Valmista vaahterasiirappiset omenaviipaleet koristeeksi jokaisen palasen päälle (esim. yhtä monta kuin syöjiä/ leikattavia palasia)  Leikkaa omenoista yhtä monta viipaletta (ohuita omenan mallisia), kuin tulet leikkaamaan palasia. Lado viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele vaahterasiirapilla ja ripottele pintaan hieman kanelia.

    7. Paista omenoita 175-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Ota uunista pois.  

    8. Valmista päällinen: Sekoita mascarpone ja siirappi keskenään. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja laita kylmään jämäköitymään hetkeksi.

    9. Leikkaa jäähtynyt kakku palasiksi ja laita vaahterasiirappiset omenaviipale jokaisen palasen päälle. Nosta kaikki palaset lastan avulla tarjoiluvadille.

    10. Koristele esillepano esimerkiksi muutamalla kokonaisella kanelitangolla.

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Omena-ruusukeleivoksetKoko Suomi leipoo: Omenasjuusteli, IidaRaaka-aineena ruis: Iisan Danish breakfast style -muffinssitOmenasta on moneksi: Lauran omena-kinuskikakkuOmenasta on moneksi: Kristan Apple, Apple, AppleValmista joulupöydän herkullisimmat leivonnaiset gluteenittomina – poimi reseptit!
    Koko Suomi leipoo -reseptitOmenakakkuOmenatLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo -reseptit
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti