Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenasta on moneksi: Heljän omenaruusut

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 25.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennessä jaksossa loihdittiin ihania omenaherkkuja. Tässä Heljän "Ei omena kauas puusta putoa".

Ainekset 10kpl

    Taikina

    • 3dl vehnäjauhoja
    • 1dl sokeria
    • 150g voita
    • 1rkl kylmää vettä

    Täyte

    • noin 1l vettä
    • ¾ dl sokeria
    • 2 tl kanelia
    • 5 isoa punaista omenaa
    • 1dl vaniljakreemijauhetta
    • 2,5-3dl vettä

    Valmistusohje

    1.    Valmista vaniljakreemi. Vatkaa noin 4-5min vaniljakreemijauhetta ja vettä, jotta siitä tulee tasaista ja paksua. Laita seos jääkaappiin paksuuntumaan.

    2.    Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kiinteäksi.

    3.    Jaa taikina muffinipellin koloihin ja painele tasaiseksi. Nosta pohjat (vuoka) jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    4.    Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja kaneli.

    5.    Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

    6.    Pese omenat, mutta älä kuori. Poista siemenkodat omenaleikkurilla ja leikkaa sitten omenat ohuiksi 1-2mm:n viipaleiksi.

    7.    Keitä viipaleita pienissä erissä sokeriliemessä noin pari minuuttia. Nosta viipaleet liemestä ja valuta niitä hetki. Anna jäähtyä.

    8.    Ota leivospohjat jääkaapista. Laita vaniljakreemi leivospohjille. Kreemi auttaa siinä, että omenasiivut pysyvät kauniisti kasassa leivoksessa.

    9.    Muotoile omenaviipaleista ruusuja kreemin päälle. Tee ensimmäisestä viipaleesta tiukka tötterö ja jatka viipaleiden kiertämistä, kunnes muodostuu ruusu.

    10. Paista leivokset 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

    11.  Anna hetki jäähtyä ja siirrä leivokset tarjoilulautaselle.

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Omena-ruusukeleivoksetKoko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu Koko Suomi leipoo: Perinteistäkin perinteikkäämpi Pork PieRaaka-aineena ruis: Mallan ruiskupposetSalmiakkista: Artun SalmiakkibisketitLehtevä omenapiirakka
    Koko Suomi leipoo -reseptitOmenatLeivoksetLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo -reseptit
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti