Omenariisi

Tämä omenajälkiruoka maistuu parhaimmalta, jos se valmistetaan tuoksuvista, ohutkuorisista kotimaisista omenoista. Tämä on kunnon vanhanajan jälkiruoka, joka sopii hyvin päivällisen loppuun.

Neljälle

  • 1 dl riisiä
  • 3 dl vettä
  • 4-6 hapanta omenaa
  • ½ rkl vaniljasokeria
  • kanelia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 dl omenasosetta
  • 2-3 rkl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kuori omenat, poista kodat ja kuutioi pieneksi. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, kun riisi on lähes kypsää, lisää omenakuutiot, vaniljasokeri ja hieman kanelia.

2. Anna kaiken kiehua kunnes riisi on täysin pehmeää ja omenakuutiotkin ovat pehmenneet. Maista, mausta tarvittaessa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele riisiin.

3. Kuumenna omenasose ja viini. Asettele omenariisi lautasille tai tarjoilukulhoon ja tarjoile lämpimän omenasoseen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.