Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenapiirakka ja tuorejuustokastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Syksyn omenoista valmistuu suussa sulavaa piirakkaa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Raaka-aineet

  • 2 pakettia valmista murotaikinaa
  • 1 kg omenoita
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl voita
  • 0,5 dl Galliano-likööriä

Kastike

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 0,5 tl jauhettua kanelia

Valmistusohje

Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan, säilytä sulanut taikina jääkaapissa. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Purista sitruunan mehu astiaan, johon mahtuu kilo omenoita. Kuori ja lohko omenat ja laita ne sitruunamehuun, jotta ne eivät tummenisi.

Sulata voi isossa kasarissa, lisää sokeri, omenalohkot ja Galliano. Paahda omenoita pannulla kuumalla liedellä, kunnes kaikki sokeri on sulanut ja pannulla oleva neste muuttuu siirappimaiseksi.

Painele toinen paketti murotaikinaa korkeareunaiseen uunivuokaan, aseta taikina vuoan pohjalla ja painele sormilla kohti reunoja, niin että saat taikinan nousemaan reunojen laitaan saakka.

Kauli toinen taikina 5 millimetrinpaksuiseksi levyksi, käytä apuna vehnäjauhoja, jottei taikina tartu kaulimeen tai alustaan.

Leikkaa levystä halkaisijaltaan 4 cm piirakkavuokaa suurempi ympyrä. Kaada paistetut omenalohkot vuokaan ja nosta taikinaympyrä kuoreksi omenoiden päälle, painele taikinakuori tiiviisti vuoan reunoille. Pistä kuoreen ilmareikiä haarukalla.

Paista ensin 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, laske lämpö sitten 175-asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia. Anna valmiin piirakan jäähtyä hyvin ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Kastike: Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto, tomusokeri ja kaneli. Sekoita tasaiseksi ja tarjoile omenapiirakan kanssa.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosOmenapiirakka kanelillaPuolukka-omenapiiras vaniljakastikkeen keraHunajainen omenatorttuPäärynätorttu rommillaLauantaikakku omenoilla
OmenapiirakkaMakeat leivonnaisetSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka
  • 13.09.202410:46
    Sadonkorjuu

    Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka

  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 21.10.201908:06
    Leivonta

    Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti

  • 13.09.201920:43
    Omenat

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 19.11.201820:53
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu