Omenapiirakka ja tuorejuustokastike
Syksyn omenoista valmistuu suussa sulavaa piirakkaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 2 pakettia valmista murotaikinaa
- 1 kg omenoita
- 1 sitruunan mehu
- 2 dl sokeria
- 2 rkl voita
- 0,5 dl Galliano-likööriä
Kastike
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl kermaa
- 1 rkl tomusokeria
- 0,5 tl jauhettua kanelia
Valmistusohje
Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan, säilytä sulanut taikina jääkaapissa. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Purista sitruunan mehu astiaan, johon mahtuu kilo omenoita. Kuori ja lohko omenat ja laita ne sitruunamehuun, jotta ne eivät tummenisi.
Sulata voi isossa kasarissa, lisää sokeri, omenalohkot ja Galliano. Paahda omenoita pannulla kuumalla liedellä, kunnes kaikki sokeri on sulanut ja pannulla oleva neste muuttuu siirappimaiseksi.
Painele toinen paketti murotaikinaa korkeareunaiseen uunivuokaan, aseta taikina vuoan pohjalla ja painele sormilla kohti reunoja, niin että saat taikinan nousemaan reunojen laitaan saakka.
Kauli toinen taikina 5 millimetrinpaksuiseksi levyksi, käytä apuna vehnäjauhoja, jottei taikina tartu kaulimeen tai alustaan.
Leikkaa levystä halkaisijaltaan 4 cm piirakkavuokaa suurempi ympyrä. Kaada paistetut omenalohkot vuokaan ja nosta taikinaympyrä kuoreksi omenoiden päälle, painele taikinakuori tiiviisti vuoan reunoille. Pistä kuoreen ilmareikiä haarukalla.
Paista ensin 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, laske lämpö sitten 175-asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia. Anna valmiin piirakan jäähtyä hyvin ennen kuin irrotat sen vuoasta.
Kastike: Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto, tomusokeri ja kaneli. Sekoita tasaiseksi ja tarjoile omenapiirakan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta