Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenanyytit Arjan tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Syksyn omenasato on runsas! Tässä uusi ja herkullinen tapa hyödyntää omenoita.

Ainekset

  • 1 pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g, 10 levyä) tai Lehtitaikinalevyjä (500 g, 8 levyä)
  • 10-16 (kotimaista) omenaa

Täyte

  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dl Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
  • 1 dl juoksevaa hunajaa

Voiteluun ja pinnalle

  • munaa
  • raesokeria, mantelilastuja

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan ja leikkaa ne sulaneina neliöiksi. Poista omenista siemenkodat omenaporalla. Sekoita täytteen aineet pienessä kulhossa keskenään. Venyttele taikinaneliöitä isommiksi käsissä (tai kaulimella).

Laita aina yksi omena taikinaneliön keskelle ja täytä porattu omenakolo täyteseoksella. Nosta taikinaneliön kulmat keskelle nyytin päälle ja nipistä kulmat yhteen kiinni kostutetuin käsin. Voitele nyytit munalla ja koristele ne raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista n. 20 min 225-asteisen uunin alatasolla tai kunnes nyytit ovat kullanruskeita. Tarjoile kuumana tai huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön kera.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

MantelipuustitRaikkaat hedelmäviineritMansikkaleivokset lehtitaikinastaMustikkapullatKuningataromenatMarja-aroniapullat
UuniomenatSadonkorjuuMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Uuniomenat
  • 24.8.08:01
    Nopeat ja helpot

    Uuniomenatrifle

  • 07.10.202114:56
    Omenat

    Toscaomenat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaneliomenat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kokonaisena paistettuja omenoita vaniljakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Siirappi-kaneliomenat