Mainos

Omenanyytit Arjan tapaan

Syksyn omenasato on runsas! Tässä uusi ja herkullinen tapa hyödyntää omenoita.

Ainekset

  • 1 pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g, 10 levyä) tai Lehtitaikinalevyjä (500 g, 8 levyä)
  • 10-16 (kotimaista) omenaa

Täyte

  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dl Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
  • 1 dl juoksevaa hunajaa

Voiteluun ja pinnalle

  • munaa
  • raesokeria, mantelilastuja

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan ja leikkaa ne sulaneina neliöiksi. Poista omenista siemenkodat omenaporalla. Sekoita täytteen aineet pienessä kulhossa keskenään. Venyttele taikinaneliöitä isommiksi käsissä (tai kaulimella).

Laita aina yksi omena taikinaneliön keskelle ja täytä porattu omenakolo täyteseoksella. Nosta taikinaneliön kulmat keskelle nyytin päälle ja nipistä kulmat yhteen kiinni kostutetuin käsin. Voitele nyytit munalla ja koristele ne raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista n. 20 min 225-asteisen uunin alatasolla tai kunnes nyytit ovat kullanruskeita. Tarjoile kuumana tai huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön kera.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!