Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenamunkit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile klassisia omenamunkkeja!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

25 kpl

  • 1 omena
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 5-6 dl vehnäjauhoja
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

1. Kuori omenat ja paloittele 24 pieneksi palaksi. Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen maito, lisää 2 dl vehnäjauhoja. Anna löysän taikinan vetäytyä n. 20 minuuttia. Sekoita sillä aikaa voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan.

2. Sekoita munaseos taikinaan. Lisää loput jauhot ja sekoita löysäksi taikinaksi. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Pyörittele taikina rullaksi, paloittele 24 palaksi, pistä jokaiseen palaan omenapala ja pyörittele 24 munkiksi. Laita leivinpaperille ja anna kohota n. 1 tunti liinan alla.

3. Kuumenna öljy 180 asteeseen paksupohjaisessa kattilassa, jossa on korkeat reunat. Friteeraa 2-3 munkkia kerralla, käännä n. 1 minuutin jälkeen. Munkeista pitää tulla kullanruskeita. Valuta ritilällä ja pyörittele valmiit munkit sokeri-kaneliseoksessa.

Lisää aiheesta:

Kauniit omenapitkotHedelmäinen joulupullaSahramipullaVähäsokeriset pullatMustikkamuffinitSahramipullat rahkasta
MunkitMakeat leivonnaisetVappuKasvisruokaPikkujoulutJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Munkit
  • 25.4.11:00
    Vappu

    Munkit ilman uppopaistoa

  • 28.04.202407:00
    Vappu

    Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin

  • 27.04.202308:20
    Vappu

    Munkit vapuksi: Perinteinen munkkitaikina, josta teet munkkirinkilät

  • 29.04.202214:21
    Vappu

    Helpot vappumunkit eli Linnean dulce de leche -munkit

  • 01.11.201720:05
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Possumunkki