Omenamuffinit
Nämä muffinit ovat erittäin mehukkaita ja säilyvät hyvin omenaraasteen ansiosta. Muffinit maustetaan kardemummalla ja kanelilla, jotka ovat tunnettuja omenamausteita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl ruokaöljyä
- 3 dl sokeria
- 2 omenaa
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl vastarouhittua kardemummaa
Täyte
- 3 punaista omenaa (ei liian isoja)
- ½ dl sokeria + 1 tl kanelia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa öljy ja sokeri voimakkaasti.
3. Raasta omenat. Lisää ne sekä kananmunat taikinaan.
4. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, soija ja mausteet. Sekoita seos taikinaan.
5. Kaada taikina muffinivuokiin. Täytä vuoat puolilleen.
6. Koverra ja viipaloi punaiset omenat ohuesti. Kääntele viipaleet kaneli-sokeriseoksessa ja painele pala tai pari jokaiseen muffiniin.
7. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka