Nämä muffinit ovat erittäin mehukkaita ja säilyvät hyvin omenaraasteen ansiosta. Muffinit maustetaan kardemummalla ja kanelilla, jotka ovat tunnettuja omenamausteita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl ruokaöljyä
- 3 dl sokeria
- 2 omenaa
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl vastarouhittua kardemummaa
Täyte
- 3 punaista omenaa (ei liian isoja)
- ½ dl sokeria + 1 tl kanelia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa öljy ja sokeri voimakkaasti.
3. Raasta omenat. Lisää ne sekä kananmunat taikinaan.
4. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, soija ja mausteet. Sekoita seos taikinaan.
5. Kaada taikina muffinivuokiin. Täytä vuoat puolilleen.
6. Koverra ja viipaloi punaiset omenat ohuesti. Kääntele viipaleet kaneli-sokeriseoksessa ja painele pala tai pari jokaiseen muffiniin.
7. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.