Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenamarenki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä juhlava kahvikakku vie kielen mennessään.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

1 kakkuun

  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 4 raastettua karvasmantelia

Täyte

  • 5 dl vettä
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • noin 1 l kuorittuja omenalohkoja

Marenki

  • 3 munanvalkuaista
  • 100 g tomusokeria
  • pistaasipähkinöitä tai mantelilastuja koristeluun

Valmistusohje

1. Aloita kakkupohjasta: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja manteli, sekoita taikinaan ja kaada vuokaan.

2. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Täyte: Keitä sokeriliemi vedestä, sokerista ja sitruunasta. Lisää omenalohkot ja keitä ne hiljalleen pehmeiksi. Nosta omenat liemestä ja keitä lientä kokoon kunnes se hyytelöityy.

4. Laita omenat huipuksi kakkupohjalle. Lusikoi päälle hyytelö.

5. Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan. Levitä marenkiseosta koko kakulle.

6. Paista 150 asteessa noin 15 minuuttia. Ripottele päälle pistaaseja tai mantelilastuja.

Lisää aiheesta:

HedelmämarenkiMansikkapiirakka hyytelölläRanskalainen mansikkatorttuPekaanikakku omenallaPääsiäistorttu hedelmien kanssaHedelmätorttu kermaisella vaniljatäytteellä
OmenakakkuSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku
  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 20.09.202209:35
    Omenat

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 24.09.202109:18
    Omenat

    Helppo ja mehevä omenakakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Lauran omena-kinuskikakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Emmin "Omenapuun alla"