Omenaleipäset

Raastettu omena taikinassa tekee leipäsistä mehukkaita ja maukkaita. Nämä maistuvat niin jälkiruokana kuin tee- tai kahvikupillisen kanssakin.

10-12 palaan

  • 1 omena
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl täysjyväspelttijauhoja
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl suolaa
  • 75 g voita
  • 1 kananmuna

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa
  • omenalastuja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta omena karkeasti. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli ja suola. Lisää voi pieninä kuutioina ja nypi taikinaan.

2. Lisää muna ja omenaraaste, muotoile taikina nopeasti 12 litteäksi leipäseksi. Laita leivinpaperille pellille ja paista uunissa 10-12 minuuttia tai kunnes leipäset ovat kauniin värisiä ja läpikypsiä.

3. Anna leipästen jäähtyä, tarjoile kermavaahdon ja omenalastujen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.