Omenaleipäset

Raastettu omena taikinassa tekee leipäsistä mehukkaita ja maukkaita. Nämä maistuvat niin jälkiruokana kuin tee- tai kahvikupillisen kanssakin.

10-12 palaan

  • 1 omena
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl täysjyväspelttijauhoja
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl suolaa
  • 75 g voita
  • 1 kananmuna

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa
  • omenalastuja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta omena karkeasti. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli ja suola. Lisää voi pieninä kuutioina ja nypi taikinaan.

2. Lisää muna ja omenaraaste, muotoile taikina nopeasti 12 litteäksi leipäseksi. Laita leivinpaperille pellille ja paista uunissa 10-12 minuuttia tai kunnes leipäset ovat kauniin värisiä ja läpikypsiä.

3. Anna leipästen jäähtyä, tarjoile kermavaahdon ja omenalastujen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!