Tulevasta omenasadosta kehkeytyy nopea, mantelivoinen hedelmäleivos. Omenainen jälkiruoka ilahduttaa toki jo kesän nautiskelijoitakin.

Raaka-aineet

  • valmista lehtitaikinaa
  • omenoita
  • sokeria
  • kanelia

Mantelivoi

  • 1 kananmuna
  • 50 g sokeria
  • 50 g sulaa voita
  • 50 g mantelijauhoja

Valmistusohje

Kauli taikina 2 mm ohueksi levyksi ja leikkaa siitä 4 halkaisijaltaan 14–16 cm:n kiekkoa.

Tee mantelivoi ja levitä se kiekkojen päälle.

Kuori ja puolita omenat ja poista siemenkodat. Siivuta omenat puolikuun muotoisiksi, 2 mm:n vahvuisiksi viipaleiksi.

Lado omenat haitarina taikinakiekkojen päälle, ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista 220-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia. Syö au naturel tai tarjoa jäätelön tai vanilja tai karamellikastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Omenat