Omenalehikäinen
Tulevasta omenasadosta kehkeytyy nopea, mantelivoinen hedelmäleivos. Omenainen jälkiruoka ilahduttaa toki jo kesän nautiskelijoitakin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Raaka-aineet
- valmista lehtitaikinaa
- omenoita
- sokeria
- kanelia
Mantelivoi
- 1 kananmuna
- 50 g sokeria
- 50 g sulaa voita
- 50 g mantelijauhoja
Valmistusohje
Kauli taikina 2 mm ohueksi levyksi ja leikkaa siitä 4 halkaisijaltaan 14–16 cm:n kiekkoa.
Tee mantelivoi ja levitä se kiekkojen päälle.
Kuori ja puolita omenat ja poista siemenkodat. Siivuta omenat puolikuun muotoisiksi, 2 mm:n vahvuisiksi viipaleiksi.
Lado omenat haitarina taikinakiekkojen päälle, ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista 220-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia. Syö au naturel tai tarjoa jäätelön tai vanilja tai karamellikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka