Omenakätkö
Maukasta satoaikaan ja muutenkin.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 omenaa, kuorittuja ja halkaistuja
- 2 ½ dl vaniljakreemiä
Liemi
- 2 dl vettä
- ¾ dl kidesokeria
- ½ sitruunan mehu
Marenki
- 2 munanvalkuaista
- 1 dl kidesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää omenat ja keitä ne lähes pehmeiksi. Laita ne kevyesti voideltuun uunivuokaan.
2. Levitä päälle vaniljakreemi. Vatkaa valkuaiset kovaksi, lisää sokeri samalla. Levitä marenki kaiken päälle.
3. Paista uunin keskitasolla kunnes marenki on kauniin värinen, noin 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan