Omenakätkö

Maukasta satoaikaan ja muutenkin.

Neljälle

  • 4 omenaa, kuorittuja ja halkaistuja
  • 2 ½ dl vaniljakreemiä

Liemi

  • 2 dl vettä
  • ¾ dl kidesokeria
  • ½ sitruunan mehu

Marenki

  • 2 munanvalkuaista
  • 1 dl kidesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää omenat ja keitä ne lähes pehmeiksi. Laita ne kevyesti voideltuun uunivuokaan.

2. Levitä päälle vaniljakreemi. Vatkaa valkuaiset kovaksi, lisää sokeri samalla. Levitä marenki kaiken päälle.

3. Paista uunin keskitasolla kunnes marenki on kauniin värinen, noin 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja