Maukasta satoaikaan ja muutenkin.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 omenaa, kuorittuja ja halkaistuja
- 2 ½ dl vaniljakreemiä
Liemi
- 2 dl vettä
- ¾ dl kidesokeria
- ½ sitruunan mehu
Marenki
- 2 munanvalkuaista
- 1 dl kidesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää omenat ja keitä ne lähes pehmeiksi. Laita ne kevyesti voideltuun uunivuokaan.
2. Levitä päälle vaniljakreemi. Vatkaa valkuaiset kovaksi, lisää sokeri samalla. Levitä marenki kaiken päälle.
3. Paista uunin keskitasolla kunnes marenki on kauniin värinen, noin 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!