Omenakakku punaisista omenoista
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677712/landscape16_9/515/290/ac97287bf21784fd8a7b7115a4ae547c/Rw/902628-2202.jpg)
Julkaistu
Voit paistaa kakun tavallisessa vuoassa, tai kuten tässä, vanhanajan valurautapannussa, kunhan siinä on uuninkestävä kahva.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 2 punaista omenaa
- 150 g voita
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele omenat lohkoiksi. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi, lisää kananmuna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan, sekoita.
2. Levitä taikina voideltuun, jauhotettuun pyöreään irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan n. 24 cm. Lado omenalohkot kiinni taikinaan.
3. Paista uunissa 35-40 minuuttia. Tarjoile mielellään kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka