Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenainen ryynirieska

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Iso pellillinen

  • 8 dl rasvatonta piimää (Gefilus)
  • 3 dl Myllyn Paras Riisi+Ohra tai Kaura+Riisi suurimoita
  • 1 dl omenasosetta tai omenaraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • ½ dl hiivaleipä- tai ohrajauhoja
  • 2-3 rkl voisulaa tai margariinia

Valmistusohje

Mittaa piimä ja suurimot kulhoon, sekoita ja anna turvota yön yli tai yksi vuorokausi peitettynä huoneenlämmössä. Sekoita rieskajuuren joukkoon omenasose tai -raaste, suola, muna ja jauhot. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannuun ja laita päälle muutama nokare voita tai margariinia.

Paista 225-asteessa uunin keskitasolla n. 25 min.

Lisää aiheesta:

Porkkana-ruisrieskat juuritaikinastaPorkkanarieskaPikaiset kaurarieskatKaurahiutalerieskaSaaristolaisleipä tai -sämpylätPaprika-kaurarieskat
PannukakkuLeipäSuolaiset leivonnaisetHedelmät ja marjatKevytMyllyn ParasLeivonta

Tämä rieska leivotaan suurimoista, jotka antavat leivälle mukavan jyväisen suutuntuman. Laita suurimot turpoamaan piimään ja paista seuraavana päivänä. Omenasose antaa rieskalle mukavan makeuden. Ryynirieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Pannukakku
  • 28.01.202212:57
    Suolainen pannukakku

    Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!

  • 03.09.202108:54
    Suolainen pannukakku

    Pinaattipannari – se pinaattilettujen helpompi versio!

  • 25.10.201912:56
    Suolainen pannukakku

    Perunapannukakku – Sannan helppo ja gluteeniton pannari

  • 27.08.201915:37
    Omenapaistos

    Omena-kaurapannukakku – maailman paras pannukakku ja omena-kaurapaistos yhdistyivät taivaallisen ihanaksi herkuksi

  • 16.01.201811:57
    Samassa liemessä

    Ricottapannarit