Omenainen kardemummakakku

Maistuvainen kakku vaikka iltapäiväkahville. Tarvitset kaksilitraisen, irtopohjaisen vuoan.

8-10 palaa

  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa hienonnettuna
  • 100 g voita + voiteluun
  • 1 muna
  • 2 dl maitoa
  • korppujauhoa vuokaan
  • 2 omenaa
  • 2 rkl mantelirouhetta
  • 2 rkl raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele ja leivitä vuoka. Kuori omenat ja lohko ne.

2. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, sokeri ja kardemumma. Sekoita voi ja jauhoseos ryynimäiseksi, lisää munat ja maito ja sekoita taikinaksi.

3. Kaada taikina vuokaan ja pistele omenalohkot taikinaan. Tasaa pinta ja sirottele päälle rouhitut mantelit ja raesokeria. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kokeile tikulla, että kakku on kypsä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.