Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenafileet sienillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ylellinen lämmin voileipä, jonka voit tarjoilla salaatin kera.

Neljälle

  • 4 viipaletta häränfileetä
  • 2 omenaa
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • suolaa ja pippuria

Muhennos

  • 400 g herkkusieniä, viipaleina
  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl naudanlientä
  • noin 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria
  • hieman soijaa
  • 5 cl konjakkia tai sherryä

Valmistusohje

1. Aloita muhennoksesta. Paista sienet margariinissa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää liemi ja kerma. Mausta ja keitä hiljalleen 20 minuuttia. Lisää konjakki tai sherry.

2. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Paista leivät voissa nopeasti rapeiksi. Laita vadille.

3. Paista omenaviipaleet ja laita leiville. Mausta lihat ja paista ne 2-3 minuuttia molemmin puolin, laita leiville. Kaada päälle sienimuhennosta.

Lisää aiheesta:

Metsästäjän lauantaivoileipäLämmin kurkkuvoileipä kinkullaMetsästäjänleikeLoistokas tournedosKyljykset sienikastikkeellaKinkkua sienimuhennoksella
LihavoileipäVälipalatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä
  • 12.05.202408:00
    Raparperi

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jättiläisvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Italialainen voileipä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sieni-pekonileivät