Omenafileet sienillä

Ylellinen lämmin voileipä, jonka voit tarjoilla salaatin kera.

Neljälle

  • 4 viipaletta häränfileetä
  • 2 omenaa
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • suolaa ja pippuria

Muhennos

  • 400 g herkkusieniä, viipaleina
  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl naudanlientä
  • noin 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria
  • hieman soijaa
  • 5 cl konjakkia tai sherryä

Valmistusohje

1. Aloita muhennoksesta. Paista sienet margariinissa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää liemi ja kerma. Mausta ja keitä hiljalleen 20 minuuttia. Lisää konjakki tai sherry.

2. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Paista leivät voissa nopeasti rapeiksi. Laita vadille.

3. Paista omenaviipaleet ja laita leiville. Mausta lihat ja paista ne 2-3 minuuttia molemmin puolin, laita leiville. Kaada päälle sienimuhennosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.