Mainos
Mainos

Perinteiseen omena-kaurapaistokseen saat vaihtelua kirsikoilla tai rusinoilla. Paistoksen voi tehdä myös pienempiin uunin kestäviin annosvuokiin.

1 iso uunivuoallinen tai useampi annosvuoka

Vuokaan

  • 2 dl kirsikoita (tai rusinoita)
  • (½ dl rommia tai kirsikkalikööriä)
  • noin 10 pientä hapokasta omenaa, kotimaista
  • 1 tl kardemummaa, sokeria

Muruseos päälle

  • 150 g laktoositonta voita tai margariinia
  • 1½ dl tummaa fariinisokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu hiutaleita
  • ½ dl kaura- tai ohraleseitä
  • ½ dl korppujauhoja

Valmistusohje

Liota kirsikoita, joista on kivet poistettu (tai rusinoita) rommissa tai liköörissä 1–2 tuntia. Halutessasi voit jättää liotuksen pois. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kardemummaa ja sokeria.

Sulata rasva ja lisää tumma sokeri, hiutaleet, leseet ja korppujauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & ruishiutaleet, puolukat & neljän viljan hiutaleet tai päärynät & tattarihiutaleet.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.