Omena-kaurapaistos
Perinteiseen omena-kaurapaistokseen saat vaihtelua kirsikoilla tai rusinoilla. Paistoksen voi tehdä myös pienempiin uunin kestäviin annosvuokiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 iso uunivuoallinen tai useampi annosvuoka
Vuokaan
- 2 dl kirsikoita (tai rusinoita)
- (½ dl rommia tai kirsikkalikööriä)
- noin 10 pientä hapokasta omenaa, kotimaista
- 1 tl kardemummaa, sokeria
Muruseos päälle
- 150 g laktoositonta voita tai margariinia
- 1½ dl tummaa fariinisokeria
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu hiutaleita
- ½ dl kaura- tai ohraleseitä
- ½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
Liota kirsikoita, joista on kivet poistettu (tai rusinoita) rommissa tai liköörissä 1–2 tuntia. Halutessasi voit jättää liotuksen pois. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kardemummaa ja sokeria.
Sulata rasva ja lisää tumma sokeri, hiutaleet, leseet ja korppujauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & ruishiutaleet, puolukat & neljän viljan hiutaleet tai päärynät & tattarihiutaleet.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa