Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omena-kaurapaistos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteiseen omena-kaurapaistokseen saat vaihtelua kirsikoilla tai rusinoilla. Paistoksen voi tehdä myös pienempiin uunin kestäviin annosvuokiin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 iso uunivuoallinen tai useampi annosvuoka

Vuokaan

  • 2 dl kirsikoita (tai rusinoita)
  • (½ dl rommia tai kirsikkalikööriä)
  • noin 10 pientä hapokasta omenaa, kotimaista
  • 1 tl kardemummaa, sokeria

Muruseos päälle

  • 150 g laktoositonta voita tai margariinia
  • 1½ dl tummaa fariinisokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu hiutaleita
  • ½ dl kaura- tai ohraleseitä
  • ½ dl korppujauhoja

Valmistusohje

Liota kirsikoita, joista on kivet poistettu (tai rusinoita) rommissa tai liköörissä 1–2 tuntia. Halutessasi voit jättää liotuksen pois. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kardemummaa ja sokeria.

Sulata rasva ja lisää tumma sokeri, hiutaleet, leseet ja korppujauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & ruishiutaleet, puolukat & neljän viljan hiutaleet tai päärynät & tattarihiutaleet.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Omenapannukakku ohrajauhoilla ja leseseoksellaItse tehdyt energiapatukatRommilla maustettu omena-kaurapaistosMustikka-kaurakeksitOmena-rommiluumu-kirsikkapaistosKauraisat ananasmuffinit
OmenapaistosMakeat leivonnaisetKananmunatonLaktoositonSadonkorjuuKasvisruokaMyllyn ParasJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Omenapaistos
  • 15.08.202407:43
    Omenat

    Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike

  • 27.08.202111:16
    Omenat

    Micke Björklundin rapea kaura-omenapaistos

  • 27.08.201915:37
    Pannukakku

    Omena-kaurapannukakku – maailman paras pannukakku ja omena-kaurapaistos yhdistyivät taivaallisen ihanaksi herkuksi

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Amerikkalainen omenapaistos

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Kermainen omenapaistos