Omena-aprikoosistruudeli

Struudeli on täytetty filotaikinarulla. Sen voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä. Leikkaa rullasta annospaloja vinottain, sirottele päälle tomusokeria ja tarjoile jälkiruokana tai kahvin kanssa.

6 annosta

  • 20 kuivattua aprikoosia
  • 2 isoa omenaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 8 levyä filotaikinaa
  • 60 g sulatettua voita
  • 2 rkl öljyä
  • 2½ dl leivänmuruja
  • 3 rkl mantelijauhetta

Tarjoiluun

  • tomusokeria
  • kermavaahtoa
  • ananaskirsikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele uunipelti voisulalla. Liota aprikooseja vedessä 15 minuuttia. Nosta ne vedestä ja valuta. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Pane omenaviipaleet kulhoon, lisää sokeri, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita, kunnes viipaleet peittyvät. Lisää aprikoosit.

2. Sekoita voisula ja öljy ja sivele taikinalevy sekoituksella. Aseta kaksi filolevyä isoksi suorakaiteeksi. Sekoita leivänmurut ja mantelijauhe kulhossa ja sirottele sekoitusta taikinalle. Nosta päälle kaksi taikinalevyä, sivele voi-öljysekoituksella ja ripottele taas päälle leivänmuruja ja mantelijauhetta. Jatka näin lopuilla taikinalevyillä.

3. Valuta hedelmät ja levitä ne taikinalle, mutta jätä ympärille 2½ cm:n tyhjä reuna. Kääri taikina rullalle ja taita päädyt, jottei täyte valu ulos. Nosta taikinarulla liitoskohta alaspäin pellille ja sivele se voisulalla. Paista 35-40 minuuttia, kunnes struudeli on kullanruskea ja rapea.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!