Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omena-aprikoosistruudeli

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

6 annosta

  • 20 kuivattua aprikoosia
  • 2 isoa omenaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 8 levyä filotaikinaa
  • 60 g sulatettua voita
  • 2 rkl öljyä
  • 2½ dl leivänmuruja
  • 3 rkl mantelijauhetta

Tarjoiluun

  • tomusokeria
  • kermavaahtoa
  • ananaskirsikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele uunipelti voisulalla. Liota aprikooseja vedessä 15 minuuttia. Nosta ne vedestä ja valuta. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Pane omenaviipaleet kulhoon, lisää sokeri, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita, kunnes viipaleet peittyvät. Lisää aprikoosit.

2. Sekoita voisula ja öljy ja sivele taikinalevy sekoituksella. Aseta kaksi filolevyä isoksi suorakaiteeksi. Sekoita leivänmurut ja mantelijauhe kulhossa ja sirottele sekoitusta taikinalle. Nosta päälle kaksi taikinalevyä, sivele voi-öljysekoituksella ja ripottele taas päälle leivänmuruja ja mantelijauhetta. Jatka näin lopuilla taikinalevyillä.

3. Valuta hedelmät ja levitä ne taikinalle, mutta jätä ympärille 2½ cm:n tyhjä reuna. Kääri taikina rullalle ja taita päädyt, jottei täyte valu ulos. Nosta taikinarulla liitoskohta alaspäin pellille ja sivele se voisulalla. Paista 35-40 minuuttia, kunnes struudeli on kullanruskea ja rapea.

Lisää aiheesta:

Omenainen bostonkakkuLehtevä omenapiirakkaVihannespiirakkaKiivitarteletitOmenakääreLohi-fetapiiras
FiloMakeat leivonnaisetKananmunatonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Struudeli on täytetty filotaikinarulla. Sen voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä. Leikkaa rullasta annospaloja vinottain, sirottele päälle tomusokeria ja tarjoile jälkiruokana tai kahvin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Filo
  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Kreetalainen kesäkurpitsapiiras

  • 18.02.201300:00
    Vappu

    Kasvisnyytit

  • 18.02.201300:00
    Parsaviikot

    Parsaa filotaikinassa

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Omena-aprikoosistruudeli

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Filopiiraat kasvistäytteellä