Omena-aprikoosistruudeli
Struudeli on täytetty filotaikinarulla. Sen voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä. Leikkaa rullasta annospaloja vinottain, sirottele päälle tomusokeria ja tarjoile jälkiruokana tai kahvin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6 annosta
- 20 kuivattua aprikoosia
- 2 isoa omenaa
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl jauhettua kanelia
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 8 levyä filotaikinaa
- 60 g sulatettua voita
- 2 rkl öljyä
- 2½ dl leivänmuruja
- 3 rkl mantelijauhetta
Tarjoiluun
- tomusokeria
- kermavaahtoa
- ananaskirsikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele uunipelti voisulalla. Liota aprikooseja vedessä 15 minuuttia. Nosta ne vedestä ja valuta. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Pane omenaviipaleet kulhoon, lisää sokeri, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita, kunnes viipaleet peittyvät. Lisää aprikoosit.
2. Sekoita voisula ja öljy ja sivele taikinalevy sekoituksella. Aseta kaksi filolevyä isoksi suorakaiteeksi. Sekoita leivänmurut ja mantelijauhe kulhossa ja sirottele sekoitusta taikinalle. Nosta päälle kaksi taikinalevyä, sivele voi-öljysekoituksella ja ripottele taas päälle leivänmuruja ja mantelijauhetta. Jatka näin lopuilla taikinalevyillä.
3. Valuta hedelmät ja levitä ne taikinalle, mutta jätä ympärille 2½ cm:n tyhjä reuna. Kääri taikina rullalle ja taita päädyt, jottei täyte valu ulos. Nosta taikinarulla liitoskohta alaspäin pellille ja sivele se voisulalla. Paista 35-40 minuuttia, kunnes struudeli on kullanruskea ja rapea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta