Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omelettikohokas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Omelettikohokas on helpompi valmistaa kuin tavallinen kohokas. Mutta myös tämä kohokas on tarjottava suoraan uunista. Se nimittäin lysähtää nopeasti kokoon.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

4 annosta

  • 6 keltuaista
  • 1 3/4 dl sokeria
  • 2 rkl likööriä, esimerkiksi Grand Marnier
  • 6 valkuaista
  • sokeria
  • tomusokeria

Tarjoiluun

  • tuoreita marjoja ja hilloa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon likööri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisten joukkoon.

2. Voitele ja sokeroi pitkänomainen matala uunivuoka. Kaada taikina vuokaan, tasoita paistinlastalla soikionmuotoiseksi pallukaksi.

3. Sirottele pinnalle hieman sokeria ja paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Pidä kohokasta silmällä, jottei pinta pääse palamaan. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoile välittömästi.

Lisää aiheesta:

Mansikkakohokkaat grillissäMarenkikakkuMantelinen raparperikakkuVadelmatorttuOmenakakku kookoksellaKirsikkakakku kookoksella
MunakasGluteenitonKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Munakas
  • 31.08.202412:00
    Kalaruoka

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa

  • 24.08.202412:00
    Sushi

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.03.202311:30
    Välipalat

    Harri Syrjäsen pekoni-paprikamunakas

  • 14.02.202314:03
    Nopeat ja helpot

    Mikromunakas

  • 29.01.202317:30
    Kasvismunakas

    Harri Syrjäsen texmex-munakas