Syksyinen riista-sienipata hautuu oluessa. Varaa pari tuntia aikaa herkullisen padan hauduttamiseen. Tämä resepti kannattaa pistää korvan taakse isänpäivää varten!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 dl pekonia suikaleina
- 500 g paistia kuutioina
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 sipuli hienonnettuna
- 3 dl hienonnettuja sieniä
- 1 dl sinihomejuustoa
- 2 dl omenamehua
- 1 pullo olutta
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Ruskista pekoni suikaleet omassa rasvassa ja sen jälkeen paistikuutiot pekonin rasvassa. Käytä paistamiseen tarvittaessa öljyä. Laita lihat kattilaan tai uuninkestävään astiaan ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
Ruskista sipulit sekä sienet ja lisää joukkoon loput aineet. Hauduta kannen alla kypsäksi joko liedellä tai uunissa. Liha kypsyy raaka-kypsyydestä ja kuution koosta riippuen noin puolestatoista tunnista kahteen tuntiin.
Suurusta maissijauholla halutessasi. Tarjoa uuniperunoiden tai perunapyreen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.