Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oluessa haudutettu riista-sienipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Syksyinen riista-sienipata hautuu oluessa. Varaa pari tuntia aikaa herkullisen padan hauduttamiseen. Tämä resepti kannattaa pistää korvan taakse isänpäivää varten!

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 1 dl pekonia suikaleina
  • 500 g paistia kuutioina
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 dl hienonnettuja sieniä
  • 1 dl sinihomejuustoa
  • 2 dl omenamehua
  • 1 pullo olutta
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Ruskista pekoni suikaleet omassa rasvassa ja sen jälkeen paistikuutiot pekonin rasvassa. Käytä paistamiseen tarvittaessa öljyä. Laita lihat kattilaan tai uuninkestävään astiaan ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

Ruskista sipulit sekä sienet ja lisää joukkoon loput aineet. Hauduta kannen alla kypsäksi joko liedellä tai uunissa. Liha kypsyy raaka-kypsyydestä ja kuution koosta riippuen noin puolestatoista tunnista kahteen tuntiin.

Suurusta maissijauholla halutessasi. Tarjoa uuniperunoiden tai perunapyreen kera.

Lisää aiheesta:

Paahdettua ankanrintaa ja mausteista couscousiaBurgundilainen lihapataBurgundinhärkäIrlantilainen lammaspataPoronkäristystä ja sieniäRiistapata kantarellien kera
RiistapataKananmunatonSienisatoVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riistapata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pihlajanmarjanmakuinen riistapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mykonoksen kanipata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Metsästäjänpata

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Peurapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kermainen riistapannu