Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oluenpanijan villi pata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 jänis tai kani paloiteltuna
  • suolaa ja pippuria
  • 150 g pekonisuikaleita
  • 2 isoa sipuli lohkoina
  • 1 porkkana lantteina
  • 1 tl timjamia
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 10 kuivattua luumua
  • 2 tl dijonsinappia

Marinadi

  • 1 sipuli lohkoina
  • 1 iso porkkana siivuina
  • 1 lohko juuriselleriä paloina
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 laakerinlehti
  • 1 pullo olutta tai portteria
  • 0,5 dl pöytäetikkaa

Valmistusohje

1. Sekoita marinadin ainekset ja laita lihapalat marinadissa jääkaappiin vuorokaudeksi.

2. Nosta lihat marinadista ja heitä marinadi pois. Ruskista pannulla pekonisuikaleita, sitten sipulilohkoja sekä porkkanalantteja ja siirrä kaikki pataan. Suolaa ja pippuroi lihat, ruskista pannulla ja siirrä pataan. Sirottele pinnalle timjamia ja kaada joukkoon lihaliemi sekä kerma. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa, runsas tunti. Lisää pataan luumut kypsennyksen puolivälin jälkeen.

3. Nosta lihat padasta, mausta kastike sinapilla ja kaada lihan päälle. Perunakroketit sopivat hyvin lisäksi.

Lisää aiheesta:

Marinoitu lapapaistiPotkapataPerinteinen hapanpaistiSiiderimarinoitua kinkkua rypälekastikkeellaItalialainen sianpotkaIsoäidin marinoitu naudanpaisti
RiistapataKananmunatonRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tästä padasta tulee parasta, jos liha saa marinoitua yön yli ennen kypsentämistä. Villin padan voi tehdä myös yhtä hyvin hirven- tai naudanlihasta. Pöytäetikkaa saat muuten laimentamalla 2 osaa 10-prosenttista väkiviinaetikkaa 3 osalla vettä.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pihlajanmarjanmakuinen riistapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mykonoksen kanipata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Metsästäjänpata

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Peurapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kermainen riistapannu