Oliivileipä
Tämä on helposti leivottava leipä, joka sopii useimpiin seisoviin pöytiin. Se maistuu hyvältä myös alkudrinkkien kera tai alkupalana. Leipä on tuhtia, pieni pala jokaiselle riittää.
- Ruokavalio: Kananmunaton
1 leipään
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 ½ tl leivinjauhetta
- 4 keskikokoista kananmunaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 ½ dl rahkaa
- 1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 50 g parmesaaniraastetta
- 100 g emmentaljuustoraastetta
- 150 g savukinkkukuutioita
- 20 paprikatäytteistä vihreää oliivia
- 75 g rouhittuja saksanpähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pitkulainen kakkuvuoka (n. 2 litran vetoinen) ja laita pohjalle leivinpaperia. Kuutioi kinkku, halkaise oliivit ja rouhi pähkinät.
2. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa. Vatkaa munat kevyesti ja lisää kuiviin aineksiin yhdessä öljyn, rahkan ja viinin kanssa. Lisää juustoraasteet ja sekoita taikina tasaiseksi; koostumuksen pitäisi muistuttaa sokerikakkutaikinaa. Lisää kinkkukuutiot, oliivipalat ja pähkinärouhe.
3. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Kokeile tikulla, kun tikku on kuiva, leipä on valmis. Ota leipä uunista ja anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan