Okonomyaki eli japanilainen munakas

Okonomyaki eli japanilainen munakas kuva
MTV

Nanna Rintala opastaa uuden tavan tehdä munakkaan sekä valmistaa herkkua kaalista.

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 kevätsipulia pilkottuna
  • 1/2 pieni kaali suikaloituna
  • 1/2 kesäkurpitsa raastettuna
  • 2-3 retiisiä ohuina viipaleina
  • 300g pehmeää silken tofua kuutioituna (1cm x 1cm)
  • öljyä paistamiseen

pinnalle

  • srirachaa (tai ketsuppia)
  • (japanilaista) majoneesia tai luonnonjugurttia
  • 1 kevätsipuli

tarjoiluun

  • soijakastiketta

Valmistusohje

Vatkaa jauhot ja munat sileäksi seokseksi, mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita mukaan vihannekset ja lopuksi tofukuutiot.

Kuumenna öljy isolla pinnoitetulla paistinpannulla. Kaada pannulle okonomiyaki-seos ja paista keskilämmöllä 7 minuuttia. Käännä pannukakku paistinpannun kannen avulla ja paista toista puolta saman verran. Liu’uta kypsä pannukakku isolle lautaselle.

Raidoita okonomyakin pinta majoneesilla tai jogurtilla ja srirachalla. Ripottele päälle kevätsipuli. Tarjoa okonomyakin kanssa soijakastiketta.

 

 

 

Parhaat ruokaohjelmat