Okonomyaki eli japanilainen munakas
Nanna Rintala opastaa uuden tavan tehdä munakkaan sekä valmistaa herkkua kaalista.
Ainekset (4 annosta)
- 4 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- suolaa ja mustapippuria
- 2 kevätsipulia pilkottuna
- 1/2 pieni kaali suikaloituna
- 1/2 kesäkurpitsa raastettuna
- 2-3 retiisiä ohuina viipaleina
- 300g pehmeää silken tofua kuutioituna (1cm x 1cm)
- öljyä paistamiseen
pinnalle
- srirachaa (tai ketsuppia)
- (japanilaista) majoneesia tai luonnonjugurttia
- 1 kevätsipuli
tarjoiluun
- soijakastiketta
Valmistusohje
Vatkaa jauhot ja munat sileäksi seokseksi, mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita mukaan vihannekset ja lopuksi tofukuutiot.
Kuumenna öljy isolla pinnoitetulla paistinpannulla. Kaada pannulle okonomiyaki-seos ja paista keskilämmöllä 7 minuuttia. Käännä pannukakku paistinpannun kannen avulla ja paista toista puolta saman verran. Liu’uta kypsä pannukakku isolle lautaselle.
Raidoita okonomyakin pinta majoneesilla tai jogurtilla ja srirachalla. Ripottele päälle kevätsipuli. Tarjoa okonomyakin kanssa soijakastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta