Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ohut toffeepiiras pähkinöiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kuudelle

  • 150 g voita
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 4 dl kidesokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 isoa kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 maustemittaa suolaa
  • 2 ½ dl hienonnettuja saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja laita ritilä uunin keskelle. Sulata voi pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan kaakao. Laita sivuun.

2. Sekoita sokeri ja jauhot isossa kulhossa. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Lisää vaniljasokeri, suola ja pähkinät. Lisää kaakaoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Voitele piirasvuoka, sekä pohja että reunat. Kaada suklaaseos vuokaan. Laita uuniin kunnes piiraan reunat ovat tummentuneet mutta eivät palaneet, n. 25-35 minuuttia. Pistä piiraan keskiosaa veitsellä 25 minuutin paistamisen jälkeen; jos veitsi on puhdas kun vedät sen piiraasta, se on jo valmis.

4. Ota piiras uunista ja anna sen jäähtyä vuoassa ritilällä. Peitä vuoka muovikelmulla tai alumiinifoliolla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Tähän piirakkaan tarvitset ison, pyöreän piirasvuoan, halkaisijaltaan 20-24 cm. Piirakka ei ole maukas lämpimänä, joten tarjoile se kylmänä ohuiksi viipaleiksi leikattuna. Se sopii sekä jälkiruoaksi kuin kahvin tai teen kanssa tarjoiltavaksi.

Lisää aiheesta:

Omenapiirakka kanelillaAmerikkalainen suklaa-pähkinäpiirakkaKolapiirakka viinimarjojen keraHunajainen omenatorttuÄidin omenatorttuKakku päärynäpuolikkailla
Makeat piirakatKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makeat piirakat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 01.09.202315:28
    Suklaapiirakka

    Vadelmajogurtti-suklaapiirakka

  • 13.09.201920:43
    Omenapiirakka

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 21.05.201913:55
    Raparperipiirakka

    Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

  • 11.08.201820:00
    Hellapoliisi

    Omena-inkivääripiiras