Ohut saaristolaisleipä

Tämä leipä on kotoisin Ruotsin länsirannikolta Göteborgin saaristosta, Hönön saarelta. Ohuet, pehmeät leivät ovat maukkaita pelkän voin kanssa, mutta sopivat myös leikkeleiden kanssa.

12 palaan

  • 50 g tuorehiivaa
  • 50 g voita
  • 1 l maitoa
  • ½ dl siirappia
  • 1 rkl suolaa
  • 8 dl ruissihtijauhoja
  • 18 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sulata voi, lisää maito ja lämmitä 37-asteiseksi (kädenlämpöiseksi). Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi, suola, ruissihtijauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Työstä kiiltäväksi, notkeaksi taikinaksi. Anna kohota n. 40 minuuttia.

2. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle, vaivaa ja jaa n. 12 palaan. Muotoile pyöreiksi palloiksi, jotka saavat kohota liinan alla n. 20 minuuttia.

3. Kaulitse pallot leiviksi suoraan lämpimille, voidelluille pelleille. Pistele reikiä haarukalla, paista korkealla uunissa 3-4 minuuttia.

4. Anna leipien jäähtyä toistensa päällä leivinliinojen välissä, silloin niistä tulee pehmeitä. Leivät leikataan ”torttupaloiksi”.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja