Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ohut saaristolaisleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

12 palaan

  • 50 g tuorehiivaa
  • 50 g voita
  • 1 l maitoa
  • ½ dl siirappia
  • 1 rkl suolaa
  • 8 dl ruissihtijauhoja
  • 18 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sulata voi, lisää maito ja lämmitä 37-asteiseksi (kädenlämpöiseksi). Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi, suola, ruissihtijauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Työstä kiiltäväksi, notkeaksi taikinaksi. Anna kohota n. 40 minuuttia.

2. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle, vaivaa ja jaa n. 12 palaan. Muotoile pyöreiksi palloiksi, jotka saavat kohota liinan alla n. 20 minuuttia.

3. Kaulitse pallot leiviksi suoraan lämpimille, voidelluille pelleille. Pistele reikiä haarukalla, paista korkealla uunissa 3-4 minuuttia.

4. Anna leipien jäähtyä toistensa päällä leivinliinojen välissä, silloin niistä tulee pehmeitä. Leivät leikataan ”torttupaloiksi”.

Tämä leipä on kotoisin Ruotsin länsirannikolta Göteborgin saaristosta, Hönön saarelta. Ohuet, pehmeät leivät ovat maukkaita pelkän voin kanssa, mutta sopivat myös leikkeleiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Ilmavat teeleivätRuohosipulileivätRuissämpylätPomeranssileipäOhrakakkuRanskalainen patonki
LeipäKananmunatonKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä