Ohukaislasagne
Ellet halua valmistaa ohukaisia itse, niitä voi nykyään ostaa valmiina kaupasta, jolloin valmistat ruoan nopeasti.
Neljälle-viidelle
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 6-7 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 3 isoa tomaattia, viipaleina
- noin 3 dl juustoraastetta
- hienonnettua persiljaa
Täyte
- 300 g sika-nautajauhelihaa
- 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
- 2-3 rkl tomaattipyreetä
- 1 maustemitta timjamia
- 1 prk tomaattimurskaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Vatkaa jauhot, suola, maito ja munat. Anna taikinan turvota.
3. Ruskista jauheliha muruiseksi, lisää muut täytteen ainekset ja keitä hiljalleen 30 minuuttia.
4. Paista ohuita ohukaisia, laita ne pellille ja niiden väliin leivinpaperia.
5. Laita 3 ohukaista pohjaksi, lado sitten päälle jauhelihaseosta, tomaattia ja juustoa ja kerrosten välille 2 ohukaista.
6. Peitä ylimmät ohukaiset tomaatilla ja juustolla, gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti