Ohukaisia ja kuningatarhilloa

Vastapaistetut ohukaiset - miten ihania ne ovatkaan! Tarjoa ohukaisia jälkiruokana tai välipalaksi pienille ja isommillekin. Pikkuohukaisia varten tarvitset ohukaispannun.

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voisulaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl voita pannulla

Tarjoiluun

  • hilloa
  • jäätelöä tai kermaa

Valmistusohje

1. Vatkaa kananmunasta, suolasta ja jauhoista tasainen taikina. Ohenna vedellä ja kermalla. anna levätä hetki huoneenlämmössä.

2. sulata voi ja vatkaa se taikinaan vasta juuri ennen paistamisen aloittamista.

3. Pane ohukaispannu levylle keskilämmölle ja voitele voilla. Paista ohukaiset kullankeltaisiksi molemmilta puolilta ja aseta lämmitetyille lautasille. Tarjoa kuningatarhillon ja kermavaahdon tai jäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!