Ohukaisia ja kuningatarhilloa
Vastapaistetut ohukaiset - miten ihania ne ovatkaan! Tarjoa ohukaisia jälkiruokana tai välipalaksi pienille ja isommillekin. Pikkuohukaisia varten tarvitset ohukaispannun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 2 dl vettä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl voisulaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl voita pannulla
Tarjoiluun
- hilloa
- jäätelöä tai kermaa
Valmistusohje
1. Vatkaa kananmunasta, suolasta ja jauhoista tasainen taikina. Ohenna vedellä ja kermalla. anna levätä hetki huoneenlämmössä.
2. sulata voi ja vatkaa se taikinaan vasta juuri ennen paistamisen aloittamista.
3. Pane ohukaispannu levylle keskilämmölle ja voitele voilla. Paista ohukaiset kullankeltaisiksi molemmilta puolilta ja aseta lämmitetyille lautasille. Tarjoa kuningatarhillon ja kermavaahdon tai jäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka