Näillä herkuilla viikonloppu hurahtaa riemukkaasti käyntiin. Täyteläinen rahkatäyte on omiaan ohuille letuille.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 2-3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- ripaus suolaa
- 50 g voita
Rahkatäyte
- 1 dl maitorahkaa
- 1 dl kermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl tomusokeria
- ripaus suolaa
- vaahterasiirappia
Valmistusohje
Sekoita maito, kananmuna, jauhot, sokeri ja hiukan suolaa hyvin keskenään. Sulata voi ja kaada puolet siitä taikinan joukkoon. Säästä loppu voi, mieluiten sen kirkas osa, paistamiseen. Paista ohuita, suuria lettuja ja täytä ne rahkatäytteellä.
Notkista rahka sekoittamalla ja vispaa kerma sen joukkoon. Mausta rahka vanilja- ja tomusokerilla sekä myös pikku ripauksella suolaa. Lusikoi täytettä lettujen keskiosaan ja taittele ne kolmioiksi. Pirskottele täytettyjen ohukaisten päälle vielä vaahterasiirappia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.