Ohukaiset ja punssiparfait
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663750/landscape16_9/515/290/1276a90923767a205fc9998249a1d7b8/aK/931861-164.jpg)
Vastapaistetut letut on herkku, jota lapset rakastavat eivätkä aikuisetkaan vieroitu. Reseptissämme yhdistyvät letut ja lapsilta kielletty jäädyke: lämmin ja kylmä, lapsellinen ja aikuismainen. Tästä jälkiruoasta ei jää tähteitä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 hengelle
Jäädyke
- 4 munankeltuaista
- 1 dl (vajaa) hienoa sokeria
- 1 dl punssia
- 4-5 dl kuohukermaa
Ohukaiset
- 2 munaa
- 2 1/2 dl maitoa
- 1 1/4 dl vehnäjauhoa
- 1 maustemitta suolaa
- 2 rkl voisulaa
- + hieman voisulaa pannulle
Valmistusohje
1. Parfait eli jäädyke: Vaahdota kerma. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita punssi munaseokseen ja lisää kermavaahto varovasti nostellen. Kaada seos vuokaan ja laita se pakastimeen vähintään 4-5 tunniksi.
2. Ohukaiset: Vatkaa puolet maidosta, munat, jauhot ja suola sileäksi seokseksi. Lisää loppumaito sekä voisula ja sekoita. Sipaise pensselillä lettupannun syvennyksiin voisulaa ja kaada ruokalusikallinen taikinaa kuhunkin. Paista kullanruskeiksi molemmin puolin.
3. Tarjoile vastapaistetut letut jäädykkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka