Ohukaiset ja punssiparfait
Vastapaistetut letut on herkku, jota lapset rakastavat eivätkä aikuisetkaan vieroitu. Reseptissämme yhdistyvät letut ja lapsilta kielletty jäädyke: lämmin ja kylmä, lapsellinen ja aikuismainen. Tästä jälkiruoasta ei jää tähteitä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 hengelle
Jäädyke
- 4 munankeltuaista
- 1 dl (vajaa) hienoa sokeria
- 1 dl punssia
- 4-5 dl kuohukermaa
Ohukaiset
- 2 munaa
- 2 1/2 dl maitoa
- 1 1/4 dl vehnäjauhoa
- 1 maustemitta suolaa
- 2 rkl voisulaa
- + hieman voisulaa pannulle
Valmistusohje
1. Parfait eli jäädyke: Vaahdota kerma. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita punssi munaseokseen ja lisää kermavaahto varovasti nostellen. Kaada seos vuokaan ja laita se pakastimeen vähintään 4-5 tunniksi.
2. Ohukaiset: Vatkaa puolet maidosta, munat, jauhot ja suola sileäksi seokseksi. Lisää loppumaito sekä voisula ja sekoita. Sipaise pensselillä lettupannun syvennyksiin voisulaa ja kaada ruokalusikallinen taikinaa kuhunkin. Paista kullanruskeiksi molemmin puolin.
3. Tarjoile vastapaistetut letut jäädykkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan