Ohuita lohiviipaleita kuumalla lautasella
Tämän erikoisen ruoan valmistukseen tarvitaan neljä uuninkestävää lautasta. Lohi kypsyy silmänräpäyksessä kuumilla lautasilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 500 g lohta ohuina viipaleina
- merisuolaa
- rouhittua mustapippuria
Omenasalaatti
- 1 vihreä omena
- 2 rkl piparjuuriraastetta
- 1 sellerinvarsi
- 2 dl ruokajogurttia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Rucolaöljy
- 1 rucolasalaattiruukku
- 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Omenasalaatti: Raasta omena hienoksi. Suikaloi selleri. Sekoita ruokajogurtti, omenaraaste, piparjuuri, suola ja pippuri. Pane kylmään tarjoiluun asti.
2. Rucolaöljy: Soseuta rucolalehdet öljyn kanssa paksuksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä huoneenlämpöön tarjoiluun asti.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lämmitä lautasia uunissa viisi minuuttia. Levitä lohiviipaleet kuumille lautasille. Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria. Nosta omenasalaatti lautasille ja valuta rucolaöljy. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti