Ohuita lohiviipaleita kuumalla lautasella

Tämän erikoisen ruoan valmistukseen tarvitaan neljä uuninkestävää lautasta. Lohi kypsyy silmänräpäyksessä kuumilla lautasilla.

4 annosta

  • 500 g lohta ohuina viipaleina
  • merisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Omenasalaatti

  • 1 vihreä omena
  • 2 rkl piparjuuriraastetta
  • 1 sellerinvarsi
  • 2 dl ruokajogurttia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Rucolaöljy

  • 1 rucolasalaattiruukku
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Omenasalaatti: Raasta omena hienoksi. Suikaloi selleri. Sekoita ruokajogurtti, omenaraaste, piparjuuri, suola ja pippuri. Pane kylmään tarjoiluun asti.

2. Rucolaöljy: Soseuta rucolalehdet öljyn kanssa paksuksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä huoneenlämpöön tarjoiluun asti.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lämmitä lautasia uunissa viisi minuuttia. Levitä lohiviipaleet kuumille lautasille. Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria. Nosta omenasalaatti lautasille ja valuta rucolaöljy. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja