Ohrakakku

Ohrajauho antaa leivälle maalaismaisen maun ja se sopii hyvin keittojen ja patojen kanssa.

Kaksi leipää

  • 50 g hiivaa
  • 50 g voita
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl vehnänleseitä
  • 5 dl ohrajauhoa
  • 8-9 dl erikoisvehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi ja sekoita maidon kanssa, lämmitä 37-asteiseksi. Liuota hiiva taikinanesteeseen ja sekoita joukkoon muut ainekset, lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat joustavan taikinan. Vaivaa, peitä ja nostata 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikina hyvin. Puolita se ja muotoile kaksi pyöreää leipää. Nosta ne leivinpaperille pellille. Leikkaa säteittäiset viillot ympäri leivän reunan ja yksi viilto leivän keskelle. Anna nousta peitettynä 20 minuuttia.

3. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.