Ohrakakku

Ohrajauho antaa leivälle maalaismaisen maun ja se sopii hyvin keittojen ja patojen kanssa.

Kaksi leipää

  • 50 g hiivaa
  • 50 g voita
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl vehnänleseitä
  • 5 dl ohrajauhoa
  • 8-9 dl erikoisvehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi ja sekoita maidon kanssa, lämmitä 37-asteiseksi. Liuota hiiva taikinanesteeseen ja sekoita joukkoon muut ainekset, lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat joustavan taikinan. Vaivaa, peitä ja nostata 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikina hyvin. Puolita se ja muotoile kaksi pyöreää leipää. Nosta ne leivinpaperille pellille. Leikkaa säteittäiset viillot ympäri leivän reunan ja yksi viilto leivän keskelle. Anna nousta peitettynä 20 minuuttia.

3. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja