Ohrakakku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668546/landscape16_9/515/290/b84f3797850062b74d41dc56be65415/BR/933492-3286.jpg)
Ohrajauho antaa leivälle maalaismaisen maun ja se sopii hyvin keittojen ja patojen kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 50 g hiivaa
- 50 g voita
- 5 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 1 dl vehnänleseitä
- 5 dl ohrajauhoa
- 8-9 dl erikoisvehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi ja sekoita maidon kanssa, lämmitä 37-asteiseksi. Liuota hiiva taikinanesteeseen ja sekoita joukkoon muut ainekset, lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat joustavan taikinan. Vaivaa, peitä ja nostata 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikina hyvin. Puolita se ja muotoile kaksi pyöreää leipää. Nosta ne leivinpaperille pellille. Leikkaa säteittäiset viillot ympäri leivän reunan ja yksi viilto leivän keskelle. Anna nousta peitettynä 20 minuuttia.
3. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka