Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ohrakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ohrajauho antaa leivälle maalaismaisen maun ja se sopii hyvin keittojen ja patojen kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Kaksi leipää

  • 50 g hiivaa
  • 50 g voita
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl vehnänleseitä
  • 5 dl ohrajauhoa
  • 8-9 dl erikoisvehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi ja sekoita maidon kanssa, lämmitä 37-asteiseksi. Liuota hiiva taikinanesteeseen ja sekoita joukkoon muut ainekset, lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat joustavan taikinan. Vaivaa, peitä ja nostata 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikina hyvin. Puolita se ja muotoile kaksi pyöreää leipää. Nosta ne leivinpaperille pellille. Leikkaa säteittäiset viillot ympäri leivän reunan ja yksi viilto leivän keskelle. Anna nousta peitettynä 20 minuuttia.

3. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Lisää aiheesta:

Venäläiset ruislimputJuustoleipäRukiinen saksanpähkinäleipäPorkkana-raejuustosämpylätMaalaistalon leipäTalon ruusunmarjaleipä
LeipäKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä