Ohrajoulupuuro

Kokeile joulupuuroa ohrasta. Puuro maistuu esim. luumu-rusinakeiton ja mantelilastujen kera. Ohjeesta riittää puuroannoksia neljälle. Energiapitoisuus: 406 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1,2 l kevytmaitoa
  • 1.5 dl ohrasuurimoita, rikottu, esikypsytetty
  • 0.5 tl suolaa

Lisäksi

  • 8 dl Valion luumu-rusinakeittoa
  • 1 rkl mantelilastuja

Valmistusohje

Mittaa öljy paksupohjaiseen kattilaan. Lisää puolet maidosta ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää ohrasuurimot ja sekoita. Anna kiehua 5-10 minuuttia ja lisää loput maidosta sekoittaen.

Hauduta hyvin miedolla lämmöllä 40-50 minuuttia välillä sekoittaen, ettei puuro pala pohjaan.

Helpoiten puuro valmistuu kaksikerroksisessa haudutuskattilassa. Sekoita silloinkin välillä muutaman kerran.

Mausta puuro lopuksi suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.