Ohrajoulupuuro
Kokeile joulupuuroa ohrasta. Puuro maistuu esim. luumu-rusinakeiton ja mantelilastujen kera. Ohjeesta riittää puuroannoksia neljälle. Energiapitoisuus: 406 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 1,2 l kevytmaitoa
- 1.5 dl ohrasuurimoita, rikottu, esikypsytetty
- 0.5 tl suolaa
Lisäksi
- 8 dl Valion luumu-rusinakeittoa
- 1 rkl mantelilastuja
Valmistusohje
Mittaa öljy paksupohjaiseen kattilaan. Lisää puolet maidosta ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää ohrasuurimot ja sekoita. Anna kiehua 5-10 minuuttia ja lisää loput maidosta sekoittaen.
Hauduta hyvin miedolla lämmöllä 40-50 minuuttia välillä sekoittaen, ettei puuro pala pohjaan.
Helpoiten puuro valmistuu kaksikerroksisessa haudutuskattilassa. Sekoita silloinkin välillä muutaman kerran.
Mausta puuro lopuksi suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti