Ohrajoulupuuro

Kokeile joulupuuroa ohrasta. Puuro maistuu esim. luumu-rusinakeiton ja mantelilastujen kera. Ohjeesta riittää puuroannoksia neljälle. Energiapitoisuus: 406 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1,2 l kevytmaitoa
  • 1.5 dl ohrasuurimoita, rikottu, esikypsytetty
  • 0.5 tl suolaa

Lisäksi

  • 8 dl Valion luumu-rusinakeittoa
  • 1 rkl mantelilastuja

Valmistusohje

Mittaa öljy paksupohjaiseen kattilaan. Lisää puolet maidosta ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää ohrasuurimot ja sekoita. Anna kiehua 5-10 minuuttia ja lisää loput maidosta sekoittaen.

Hauduta hyvin miedolla lämmöllä 40-50 minuuttia välillä sekoittaen, ettei puuro pala pohjaan.

Helpoiten puuro valmistuu kaksikerroksisessa haudutuskattilassa. Sekoita silloinkin välillä muutaman kerran.

Mausta puuro lopuksi suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!