Kokeile joulupuuroa ohrasta. Puuro maistuu esim. luumu-rusinakeiton ja mantelilastujen kera. Ohjeesta riittää puuroannoksia neljälle. Energiapitoisuus: 406 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.
Ainekset
- 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 1,2 l kevytmaitoa
- 1.5 dl ohrasuurimoita, rikottu, esikypsytetty
- 0.5 tl suolaa
Lisäksi
- 8 dl Valion luumu-rusinakeittoa
- 1 rkl mantelilastuja
Valmistusohje
Mittaa öljy paksupohjaiseen kattilaan. Lisää puolet maidosta ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää ohrasuurimot ja sekoita. Anna kiehua 5-10 minuuttia ja lisää loput maidosta sekoittaen.
Hauduta hyvin miedolla lämmöllä 40-50 minuuttia välillä sekoittaen, ettei puuro pala pohjaan.
Helpoiten puuro valmistuu kaksikerroksisessa haudutuskattilassa. Sekoita silloinkin välillä muutaman kerran.
Mausta puuro lopuksi suolalla.