Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyhtökaura-joulutortut

Julkaistu 29.11.2016 10:58

MTV LIFESTYLE

Nyhtökaurasta voi valmistaa joulun 2016 trendiherkkua, nyhtökauratorttuja!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 16-20 kpl
  • 1 pkt Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (1 kg) tai 2 pkt x 500 g
  • tai 1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)

Täyte

  • 2–3 rkl rypsiöljyä
  • 1 iso sipuli
  • 250 g Nyhtökauraa (maustamatonta)
  • 1 punainen chilipaprika (10 cm)
  • 1 iso punainen paprika
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl roseepippuria
  • ½-1 tl juustokuminaa
  • 200 g kaura-ranskankermaa (Oatly Ruokaan Fraiche)

Valmistusohje

Levitä jäiset taikinalevyt leivinpaperin päälle  uunipellille sulamaan.

Laita öljy kuumenemaan paistinpannulle. Kuori sipuli ja hienonna se. Paahda sipulia pannulla öljyssä hetki. Pilko nyhtökauraa pienemmäksi, hienonna chilipaprika ja kuutioi paprika. Lisää nämä pannulle ja paista hetki miedolla lämmöllä, mausta hyvin. Lisää loppuvaiheessa joukkoon kaura-hapankermavalmiste.

Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Laita 2 lusikallista täytettä tortun keskelle: täytettä saa olla runsaasti. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kulmat keskelle yhteen kostutetuin sormin. Voit myös tehdä kukanmuotoisia torttuja: tee viillot taikinakulmiin, laita täyte keskelle, nosta kulmakaistaleet ylös keskelle ja nipistä yhteen kostutetuin sormin.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Tarjoile kuumina tai lämmitettyinä vegaanisena vaihtoehtona pikkujoulu- tai joulupöydässä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Uudenvuoden pikkusuolaiset valmistuvat helposti ja nopeasti – poimi talteen maukkaat reseptitLoistava idea: Puuron ja leivän vastustamaton yhdistelmä on täydellinen herkku vaikka aamiaiseksiNyhtökaura-joulutortutTuliset salamivoisarvetKevään cocktailpalatPippurihärkä-joulutortut
Myllyn ParasVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras
  • 18.12.201708:09
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko

  • 02.12.201609:06
    Jälkiruoat

    Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

  • 30.11.201609:49
    Jälkiruoat

    Lakritsiset joulukuusipiparit

  • 29.11.201610:58
    Välipalat

    Nyhtökaura-joulutortut

  • 28.11.201612:25
    Jälkiruoat

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle