Nougat-kastiketta ja hedelmiä

Raikkaita hedelmiä ja makeaa kastiketta – täydellinen jälkiruoka!

7 annosta

  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 dl kiehuvaa vettä
  • 5 dl maitoa
  • 3 rkl ohrakasta
  • vaniljasokeria

Nougat

  • 1 dl sokeria
  • 50 g kokonaisia, paahdettuja manteleita

Valmistusohje

Paahda sokeri kauniin ruskeaksi. Lisää kiehuva vesi ja kaada seos kattilaan maidon joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pieneen maitotilkkaan sekoitettu ohrakas koko ajan sekoittaen. Keitä kaksi minuuttia. Ripottele kastikkeen pinnalle sokeria ja jäähdytä.

Jos kastike kuorettuu jäähdytyksen aikana, poista kuori. Mausta kylmä kastike vaniljasokerilla ja sekoita sileäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja