Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Norjalainen mantelikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 10-12 palaa

Taikina

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 2 rkl vettä
  • 3 1/3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 150 g mantelijauhetta
  • 2½ dl tomusokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 2 tl hienonnettua kardemummaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 3 valkuaista
  • 1 keltuainen

Valmistusohje

1. Taikina: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisä taikinaan. Painele vuokaan 2/3 taikinasta, niin että taikina nousee vuoan reunoille noin 2 cm:n verran. Pane vuoka kylmään täytteen valmistamisen ajaksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Täyte. Sekoita mantelijauhe, tomusokeri, appelsiininkuori, vaniljasokeri, kardemumma ja leivinjauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto manteliseokseen varovasti nostellen.

3. kauli loput taikinasta ja leikkaa siitä taikinapyörällä noin sentin levyisiä nauhoja. Kaada manteli-valkuaisseos vuokaan ja asettele taikinanauhat ristikoksi täytteen päälle. Voitele nauhat keltuaisella. Kypsennä kakkua uunin alatasolla 40-50 minuuttia.

Tämä mantelikakku tuoksuu ihanasti kardemummalle. Valmistukseen tarvitset irtopohjavuoan, jonka halkaisija on 24 cm. Kakku maistuu herkulliselta sellaisenaan, mutta voit tarjota sen myös jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hittiPähkinäinen lakkajäädykeLinzitorttua kerman keraJuustokakku mansikkakastikkeen keraMantelimaljat kinuskitäytteelläHieno mantelikranssi
KakkuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Kakku
  • 13.6.13:47
    Juhannus

    Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"

  • 19.12.202309:16
    Huomenta Suomi

    Jouluhalko puolukoilla ja kinuskilla

  • 28.04.202313:19
    Kääretorttu

    Cha Cha Charlotte – helppo Käärijä-kakku kaupan valmiista kääretortusta

  • 09.03.202315:07
    Pääsiäinen

    Marskin mämmikakku

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?