Norjalainen mantelikakku
Tämä mantelikakku tuoksuu ihanasti kardemummalle. Valmistukseen tarvitset irtopohjavuoan, jonka halkaisija on 24 cm. Kakku maistuu herkulliselta sellaisenaan, mutta voit tarjota sen myös jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 10-12 palaa
Taikina
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 1 keltuainen
- 2 rkl vettä
- 3 1/3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 150 g mantelijauhetta
- 2½ dl tomusokeria
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- ½ tl vaniljasokeria
- 2 tl hienonnettua kardemummaa
- ½ tl leivinjauhetta
- 3 valkuaista
- 1 keltuainen
Valmistusohje
1. Taikina: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisä taikinaan. Painele vuokaan 2/3 taikinasta, niin että taikina nousee vuoan reunoille noin 2 cm:n verran. Pane vuoka kylmään täytteen valmistamisen ajaksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Täyte. Sekoita mantelijauhe, tomusokeri, appelsiininkuori, vaniljasokeri, kardemumma ja leivinjauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto manteliseokseen varovasti nostellen.
3. kauli loput taikinasta ja leikkaa siitä taikinapyörällä noin sentin levyisiä nauhoja. Kaada manteli-valkuaisseos vuokaan ja asettele taikinanauhat ristikoksi täytteen päälle. Voitele nauhat keltuaisella. Kypsennä kakkua uunin alatasolla 40-50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa