Nopeat kellarisämpylät
Nämä sämpylät valmistuvat todella nopeasti ja ne tuntuvat vastaleivotuilta pitkään. Voit helpottaa työtä leikkaamalla taikinan vain sopivankokoisiksi paloiks. Tällöin sämpylöitä ei tarvitse pyöritellä tasaisiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
12-16 sämpylään
- 3 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl öljyä
- 2 dl kaurahiutaleita
- 7 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Taikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva maitoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää suola, öljy ja kaurahiutaleet. Työstä mukaan jauhot. Työstä voimakkaasti 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin, kunnes taikina on tasainen.
2. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia kunnes taikina on kohonnut lähes kaksinkertaiseksi. Kumoa jauhotetulle pöydälle. Vaivaa muutaman kerran voimakkaasti. Painele litteäksi, rullaa pitkoksi ja paloittele 12-16 osaan. Laita palat pellille, anna kohota liinan alla n. 20-30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kun taikina kohoaa nopeasti kun painat sämpylää sormella, on aika laittaa ne uuniin. Laita sämpylät uuniin, alenna lämpö 200 asteeseen ja paista kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä, n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla niin sämpylät pysyvät pehmeinä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen