Nopeat kellarisämpylät
Nämä sämpylät valmistuvat todella nopeasti ja ne tuntuvat vastaleivotuilta pitkään. Voit helpottaa työtä leikkaamalla taikinan vain sopivankokoisiksi paloiks. Tällöin sämpylöitä ei tarvitse pyöritellä tasaisiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
12-16 sämpylään
- 3 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl öljyä
- 2 dl kaurahiutaleita
- 7 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Taikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva maitoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää suola, öljy ja kaurahiutaleet. Työstä mukaan jauhot. Työstä voimakkaasti 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin, kunnes taikina on tasainen.
2. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia kunnes taikina on kohonnut lähes kaksinkertaiseksi. Kumoa jauhotetulle pöydälle. Vaivaa muutaman kerran voimakkaasti. Painele litteäksi, rullaa pitkoksi ja paloittele 12-16 osaan. Laita palat pellille, anna kohota liinan alla n. 20-30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kun taikina kohoaa nopeasti kun painat sämpylää sormella, on aika laittaa ne uuniin. Laita sämpylät uuniin, alenna lämpö 200 asteeseen ja paista kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä, n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla niin sämpylät pysyvät pehmeinä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan