Nopea rouhelimppu
Kuten kaikki leivonnaiset, joissa käytetään leivinjauhetta, tämäkin maistuu parhaalta vastapaistettuna. Jos jotakin jää yli, pakasta sivuina, jotka voit tarvittaessa sulatta leivänpaahtimessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Yksi limppu
- 5 d piimää
- 1 dl siirappia
- 1 tl rouhittua anista
- 1 tl rouhittua fenkolia
- 10 dl ruissihtijauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl soodaa
- vehnärouhetta leivän päälle
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pitkulainen leipävuoka. Sekoita siirappi ja piimä toisiinsa. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele siirappi-piimäseokseen.
2. Kaada taikina vuokaan, ripottele pinnalle vehnärouhetta.
3. Paista juuri uunin keskitason alapuolella noin 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti