Nopea rouhelimppu

Kuten kaikki leivonnaiset, joissa käytetään leivinjauhetta, tämäkin maistuu parhaalta vastapaistettuna. Jos jotakin jää yli, pakasta sivuina, jotka voit tarvittaessa sulatta leivänpaahtimessa.

Yksi limppu

  • 5 d piimää
  • 1 dl siirappia
  • 1 tl rouhittua anista
  • 1 tl rouhittua fenkolia
  • 10 dl ruissihtijauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • vehnärouhetta leivän päälle
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pitkulainen leipävuoka. Sekoita siirappi ja piimä toisiinsa. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele siirappi-piimäseokseen.

2. Kaada taikina vuokaan, ripottele pinnalle vehnärouhetta.

3. Paista juuri uunin keskitason alapuolella noin 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.