Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nopea lihakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 250 g suikaloitua lehtipihviä
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 pala lanttua
  • 6 perunaa
  • 2 keltasipulia
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 ½ l lientä, (kana- tai vasikan-)
  • 2-3 rkl vasikanfondia
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
  • juustoraastetta
  • ranskankermaa
  • yrttejä

Valmistusohje

1. Suikaloi ja kuutioi liha ja vihannekset pieniksi. Mitä pienemmäksi paloittelet, sitä nopeammin keitto valmistuu. Vihannekset voit halutessasi suikaloida monitoimikoneessa.

2. Paista lihat suuressa kattilassa. Lisää vihannekset ja kaada päälle liemi. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmenneet. Mausta suolalla, pippurilla ja fondilla maun mukaan.

3. Tarjoile syvistä kulhoista, ripottele päälle juustoraastetta tai aseta päälle nokare ranskankermaa, koristele yrteillä.

Lihakeiton ei ole pakko seistä liedellä kolme tuntia saadakseen paljon makua, vaan sen voi tehdä lyhyemmässäkin ajassa. Mitä sanoisit, jos siihen menee vain tasan 20 minuuttia?

Lisää aiheesta:

Sieni-kanahöystö kinkun ja bulgurin keraMinestronekeittoa kanallaBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraJuuresgratiini pekonillaKyljykset sienikastikkeellaVihreää vasikkaa
LihakeittoLiharuokaNopeat ja helpotPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pustan pojan gulassikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taikinakannella peitetty lihaliemi-kasvisruukku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lihaliemen keitto-ohjeet

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mintun makuinen lammaskeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-vihanneskeitto