Nopea lihakeitto
Lihakeiton ei ole pakko seistä liedellä kolme tuntia saadakseen paljon makua, vaan sen voi tehdä lyhyemmässäkin ajassa. Mitä sanoisit, jos siihen menee vain tasan 20 minuuttia?
Neljälle
- 250 g suikaloitua lehtipihviä
- 2 isoa porkkanaa
- 1 pala juuriselleriä
- 1 pala lanttua
- 6 perunaa
- 2 keltasipulia
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 ½ l lientä, (kana- tai vasikan-)
- 2-3 rkl vasikanfondia
- voita
- suolaa
- pippuria
- juustoraastetta
- ranskankermaa
- yrttejä
Valmistusohje
1. Suikaloi ja kuutioi liha ja vihannekset pieniksi. Mitä pienemmäksi paloittelet, sitä nopeammin keitto valmistuu. Vihannekset voit halutessasi suikaloida monitoimikoneessa.
2. Paista lihat suuressa kattilassa. Lisää vihannekset ja kaada päälle liemi. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmenneet. Mausta suolalla, pippurilla ja fondilla maun mukaan.
3. Tarjoile syvistä kulhoista, ripottele päälle juustoraastetta tai aseta päälle nokare ranskankermaa, koristele yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit