Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nopea kananmaksapatée joulupöytään

MTV
Julkaistu 15.12.2017 07:27

MTV LIFESTYLE

Tämä on uskomattoman helppo ja herkullinen jouluinen paté, joka maistuu leivän päällä tai joulun alkupala lautasella perunan, salaatin ja muiden jouluherkkujen kera.

Ainekset

  • 250 g voita
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 4 timjamin oksaa hienonnettuna
  • 1 laakerinlehti
  • 600 g kananmaksaa
  • 0,5 dl calvadosta, portviiniä tai konjakkia
  • ½ tl maustepippuria
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Sulata voi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kaada pannulle muutama ruokalusikallinen sulatettua voita ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää timjami ja laakerinlehti. Lisää kananmaksat pannulle ja paista keskikovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes maksa on kypsää mutta hiukan punertavaa sisältä. Lisää calvados tässä vaiheessa ja mausta pippureilla ja suolalla. Poista laakerinlehti ja kaada pannun sisältö tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Lisää kerma joukkoon ohuena nauhana koneen koko ajan käydessä. Lisää myös noin 1,5 dl sulatettua voita. Kaada kannelliseen kauniiseen tarjoiluastiaan ja anna jähmettyä n. 1-2 tuntia kylmässä. Kaada pinnalle kerros sulaa voita ja anna voin jähmettyä. Paté säilyy jääkaapissa voikannen alla reilun viikon.

Lisää aiheesta:

Paistettu rosolli ja uppomunaShakshuka eli mausteinen tomaatti-kananmunavuokaBroilerinmaksamousseBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraItse tehty maksapasteijaKananmaksamousse
JouluruokaJouluMaksapasteijaBroilerinmaksaAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka
  • 14.12.202409:46
    Kahvijälkiruoat

    Luumupitko

  • 14.12.202409:45
    Cocktail alkupalat

    Helpot joulun cocktailpalat

  • 10.12.202410:07
    Matjessilli

    Sillikaviaari

  • 09.12.202413:05
    Kala

    Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

  • 19.10.202115:40
    Joulukinkku

    Pähkinävoikuorrute kinkulle