Nopea kananmaksapatée joulupöytään

nopea kananmaksapate
MTV

Tämä on uskomattoman helppo ja herkullinen jouluinen paté, joka maistuu leivän päällä tai joulun alkupala lautasella perunan, salaatin ja muiden jouluherkkujen kera.

Ainekset

  • 250 g voita
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 4 timjamin oksaa hienonnettuna
  • 1 laakerinlehti
  • 600 g kananmaksaa
  • 0,5 dl calvadosta, portviiniä tai konjakkia
  • ½ tl maustepippuria
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Sulata voi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kaada pannulle muutama ruokalusikallinen sulatettua voita ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää timjami ja laakerinlehti. Lisää kananmaksat pannulle ja paista keskikovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes maksa on kypsää mutta hiukan punertavaa sisältä. Lisää calvados tässä vaiheessa ja mausta pippureilla ja suolalla. Poista laakerinlehti ja kaada pannun sisältö tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Lisää kerma joukkoon ohuena nauhana koneen koko ajan käydessä. Lisää myös noin 1,5 dl sulatettua voita. Kaada kannelliseen kauniiseen tarjoiluastiaan ja anna jähmettyä n. 1-2 tuntia kylmässä. Kaada pinnalle kerros sulaa voita ja anna voin jähmettyä. Paté säilyy jääkaapissa voikannen alla reilun viikon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!