Nokkoskeitto

Ensimmäiset nokkoset voi poimia jo loppukeväästä. Pane käsineet käteen ja leikkaa nuorista nokkosista liilat kärjet. Nokkoset voidaan muhentaa pinaatin tavoin tai valmistaa herkulliseksi keitoksi. Keitetyt munanpuolikkaat ovat nokkoskeiton perinteinen lisuke.

6 annosta

  • 2 litraa tuoreita nokkosia
  • 1 litra vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1-2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • ½ dl kermaa tai maitoa
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • 2 kovaksi keitettyä munaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele nokkoset ja ryöppää niitä vedessä 8-10 minuuttia. Nosta nokkoset vedestä, jäähdytä ja purista vesi ensin pois. Säästä liemi. Hienonna tai soseuta nokkoset.

2. Keitä nokkosia kasvisliemikuutioilla maustetussa nokkosliemessä. Sekoita voista ja jauhoista suurus ja lisää keittoon vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen, kunnes keitto on sopivan paksua. Keitä vielä muutama minuutti ja mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Lisää halutessasi kermaa tai maitoa.

3. Leikkaa munat lohkoiksi ja tarjoa keiton kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!