Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nokkoskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

6 annosta

  • 2 litraa tuoreita nokkosia
  • 1 litra vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1-2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • ½ dl kermaa tai maitoa
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • 2 kovaksi keitettyä munaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele nokkoset ja ryöppää niitä vedessä 8-10 minuuttia. Nosta nokkoset vedestä, jäähdytä ja purista vesi ensin pois. Säästä liemi. Hienonna tai soseuta nokkoset.

2. Keitä nokkosia kasvisliemikuutioilla maustetussa nokkosliemessä. Sekoita voista ja jauhoista suurus ja lisää keittoon vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen, kunnes keitto on sopivan paksua. Keitä vielä muutama minuutti ja mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Lisää halutessasi kermaa tai maitoa.

3. Leikkaa munat lohkoiksi ja tarjoa keiton kanssa.

Ensimmäiset nokkoset voi poimia jo loppukeväästä. Pane käsineet käteen ja leikkaa nuorista nokkosista liilat kärjet. Nokkoset voidaan muhentaa pinaatin tavoin tai valmistaa herkulliseksi keitoksi. Keitetyt munanpuolikkaat ovat nokkoskeiton perinteinen lisuke.

Lisää aiheesta:

Nokkos-pinaattikeittoKantarellikeittoMaa-artisokkaa ja herkkusieniäNokkoskeitto munan keraCrème VichyssoiseJuureskeitto
NokkoskeittoAlkuruoatKeitotKananmunatonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Nokkoskeitto
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Hovimestarin nokkoskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Nokkoskeitto munan kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nokkoskeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Nokkoskeitto uppomunien kanssa

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Nokkos-ruohosipulikeitto