Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nokkoskeitto uppomunien kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Kuudelle

  • 2 litraa hentoja nokkosen versoja
  • 1 sipuli
  • 1 fenkolikerä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 1 ½ l vihanneslientä
  • 1 rkl aniksensiemeniä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 6 uppomunaa

Valmistusohje

1. Perkaa, huuhtele ja ryöppää nokkosenlehdet vedessä 8-10 minuuttia. Nosta nokkoset vedestä, anna jäähtyä ja purista niitä hiukan. Säästä keitinliemi.

2. Kuori ja silppua sipuli ja fenkoli. Murskaa aniksensiemenet. Sulata voi kattilassa ja paista sipuli- ja fenkolisilppua muutama minuutti ruskistamatta. Lisää silputut nokkoset. Ripota päälle vehnäjauho ja sekoita kunnolla. Kaada vähän kerrallaan vihanneslientä kattilaan sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen 10 minuuttia ja mausta aniksella, suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti ja nosta uppomuna jokaiselle lautaselle.

3. Uppomunat: Laita vettä laakean leveään kattilaan tai isoon paistinpannuun. Kiehauta ja lisää suolaa ja etikkaa. Vähennä lämpöä, niin että vesi vain poreilee. Riko yksi muna kerrallaan kuppiin ja liu'uta se varovasti veteen. Pidä huoli, että vesi poreilee edelleen. Niin pian kun valkuainen on hyytynyt, muna on valmis, noin 3 minuuttia (silloin keltuainen jää vielä löysäksi). Nosta vedestä reikäkauhalla ja valuta hetki.

Lisää aiheesta:

KurpitsarisottoSieni-broilerikeittoLimegraavattua siikaa nokkosten keraHovimestarin nokkoskeittoVihanneskeitto mannaryyniklimppien kanssaNokkos-ruohosipulikeitto
NokkoskeittoKeitotKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Nokkoset ovat yksi hienoimmista kevään merkeistä. Aurinkoisena sunnuntaina voi ulkoillessaan poimia nokkosten hentoja latvaversoja ja tehdä kotiin tultua nokkoskeittoa. Aniksensiemenet voi keitossa korvata tilkalla pernodia, tietenkin ellei ruokapöydässä ole lapsia.

Tuoreimmat aiheesta

Nokkoskeitto
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Hovimestarin nokkoskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Nokkoskeitto munan kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nokkoskeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Nokkoskeitto uppomunien kanssa

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Nokkos-ruohosipulikeitto