Nokkoskeitto munan kera
Kun nokkoset ovat juuri puhjenneet haurain versoin, niistä saa ihanaa keittoa. Pakastettujakin nokkosia voi hyvin käyttää, jos haluat sitä vuoden ympäri.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- ½ l vastapoimittuja nokkosia
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 12 dl kana- tai lihalientä
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl ruohosipulisilppua
- 4 kovaksikeitettyä munaa
Valmistusohje
1. Huuhtele nokkoset hyvin. Ryöppää niitä 5 minuuttia vähäsuolaisessa vedessä. Valuta.
2. Silppua nokkoset. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, ohenna liemellä. Lisää nokkossilppu, keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita ruohosipulisilppu keittoon.
3 Tarjoile keitto ja munanpuolikkaat keittolautasilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka