Nokkoskeitto munan kera

Kun nokkoset ovat juuri puhjenneet haurain versoin, niistä saa ihanaa keittoa. Pakastettujakin nokkosia voi hyvin käyttää, jos haluat sitä vuoden ympäri.

Neljälle

  • ½ l vastapoimittuja nokkosia
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 12 dl kana- tai lihalientä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl ruohosipulisilppua
  • 4 kovaksikeitettyä munaa

Valmistusohje

1. Huuhtele nokkoset hyvin. Ryöppää niitä 5 minuuttia vähäsuolaisessa vedessä. Valuta.

2. Silppua nokkoset. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, ohenna liemellä. Lisää nokkossilppu, keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita ruohosipulisilppu keittoon.

3 Tarjoile keitto ja munanpuolikkaat keittolautasilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!