Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nikkarin vuoka

Nikkarin vuoka on arkiruokaklassikko.
Nikkarin vuoka on arkiruokaklassikko.MTV
Julkaistu 14.04.2023 11:39

MTV LIFESTYLE

Nikkarinvuoka on suosittu arkiruoka, jossa on kahta suomalaisille rakasta raaka-ainetta: perunaa ja makkaraa.

  • Kokonaisvalmistusaika: 60 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 1 kg perunoita
  • 5 tomaattia
  • 2 isoa sipulia
  • 500 g lenkkimakkaraa
  • 5 dl ruokakermaa
  • 2-3 kananmunaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1-2 tl chilihiutaleita
  • 200 g juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Keitä perunat kuorineen tai käytä edelliseltä aterialta ylijääneitä perunoita.
  2. Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
  4. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi.
  5. Poista makkarasta keinosuoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  6. Laita viipaleet pystyasentoon vuokaan vuorotellen.
  7. Sekoita ruokakerma, kananmunat, suola, chilihiutaleet ja juustoraaste keskenään ja kaada vuokaan.
  8. Kypsennä 200 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja liemi hyytynyt.

VINKKI: Voit tuunailla reseptiä vaihtamalla kerman erilaisiin maustettuihin kermoihin ja lisäämällä halutessasi joukkoon erilaisia kuivattuja tai tuoreita yrttejä. Makkaran kanssa kannattaa kokeilla perinteisen persiljan lisäksi myös esimerkiksi rakuunaa, rosmariinia ja salviaa. Kokeile myös erilaisia makkaroita lenkkimakkaran tilalle.

Lisää aiheesta:

Juustoinen broileri-perunalaatikkoKermainen riistapannuSitruuna-viiniporsasta raakapaistettujen perunoiden keraSienet smetanan keraJauheliha-gulassikeittoRakuunaiset kanankoivet uunissa ja perunamuusi
MakkarapataMakkaraPerunagratiiniHellapoliisiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapata
  • 14.04.202311:39
    Makkara

    Nikkarin vuoka

  • 21.09.201707:30
    Juurekset

    Maukas juures-chorizopannu

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vihannespata arkimakkaralle

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kaali- ja makkarapata

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Tulinen makkarapata kikherneiden kera