Nikkarin vuoka
Nikkarinvuoka on suosittu arkiruoka, jossa on kahta suomalaisille rakasta raaka-ainetta: perunaa ja makkaraa.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 1 kg perunoita
- 5 tomaattia
- 2 isoa sipulia
- 500 g lenkkimakkaraa
- 5 dl ruokakermaa
- 2-3 kananmunaa
- 1-2 tl suolaa
- 1-2 tl chilihiutaleita
- 200 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Keitä perunat kuorineen tai käytä edelliseltä aterialta ylijääneitä perunoita.
- Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
- Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi.
- Poista makkarasta keinosuoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Laita viipaleet pystyasentoon vuokaan vuorotellen.
- Sekoita ruokakerma, kananmunat, suola, chilihiutaleet ja juustoraaste keskenään ja kaada vuokaan.
- Kypsennä 200 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja liemi hyytynyt.
VINKKI: Voit tuunailla reseptiä vaihtamalla kerman erilaisiin maustettuihin kermoihin ja lisäämällä halutessasi joukkoon erilaisia kuivattuja tai tuoreita yrttejä. Makkaran kanssa kannattaa kokeilla perinteisen persiljan lisäksi myös esimerkiksi rakuunaa, rosmariinia ja salviaa. Kokeile myös erilaisia makkaroita lenkkimakkaran tilalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa