Nikkarin vuoka

nikkarin-pata-2-230309_Z723640-Edit-large
Nikkarin vuoka on arkiruokaklassikko. MTV

Nikkarinvuoka on suosittu arkiruoka, jossa on kahta suomalaisille rakasta raaka-ainetta: perunaa ja makkaraa.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 1 kg perunoita
  • 5 tomaattia
  • 2 isoa sipulia
  • 500 g lenkkimakkaraa
  • 5 dl ruokakermaa
  • 2-3 kananmunaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1-2 tl chilihiutaleita
  • 200 g juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Keitä perunat kuorineen tai käytä edelliseltä aterialta ylijääneitä perunoita.
  2. Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
  4. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi.
  5. Poista makkarasta keinosuoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  6. Laita viipaleet pystyasentoon vuokaan vuorotellen.
  7. Sekoita ruokakerma, kananmunat, suola, chilihiutaleet ja juustoraaste keskenään ja kaada vuokaan.
  8. Kypsennä 200 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja liemi hyytynyt.

VINKKI: Voit tuunailla reseptiä vaihtamalla kerman erilaisiin maustettuihin kermoihin ja lisäämällä halutessasi joukkoon erilaisia kuivattuja tai tuoreita yrttejä. Makkaran kanssa kannattaa kokeilla perinteisen persiljan lisäksi myös esimerkiksi rakuunaa, rosmariinia ja salviaa. Kokeile myös erilaisia makkaroita lenkkimakkaran tilalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.