Neljän tuulen laatikko – Timon resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps4_annos_Timo_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.

Ainekset

  • 1kpl Jättikatkaravun pyrstö
  • 0,5 dl Valkosipuli majoneesi
  • 1kpl Raitajuuri
  • 1kpl Porkkana
  • 1 dl Salaatti
  • 1kpl Peruna
  • 1 dl Kanttarelli
  • 1kpl Osterivinokas
  • 1kpl Sipuli
  • 1 dl Mansikka
  • 2kpl Vadelma

Valmistusohje

Suolaa ja paista katkaravunpyrstö.

Sekoita valkosipulia raastettuna majoneesin kanssa, lisää hieman suolaa ja happoa. Siirrä majoneesi tarjoiluastiaan.

Leikkaa raitajuuri ja porkkana ohuiksi siivuiksi tai suikaleiksi. Lisää vinaigrette ja sekoita salaatin kanssa.

Leikkaa perunafondant. Paista pannulla ja laita hautumaan 200 asteiseen uuniin. Tarkista kypsyys noin 20min kuluttua.

Paista sienet ja sipuli. Kokoa bento-osioon perunan kanssa.

Anna pilkottujen mansikoiden mehustua sokerissa. Kokoa annos vadelmien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.