Neljän tuulen laatikko – Timon resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.
Ainekset
- 1kpl Jättikatkaravun pyrstö
- 0,5 dl Valkosipuli majoneesi
- 1kpl Raitajuuri
- 1kpl Porkkana
- 1 dl Salaatti
- 1kpl Peruna
- 1 dl Kanttarelli
- 1kpl Osterivinokas
- 1kpl Sipuli
- 1 dl Mansikka
- 2kpl Vadelma
Valmistusohje
Suolaa ja paista katkaravunpyrstö.
Sekoita valkosipulia raastettuna majoneesin kanssa, lisää hieman suolaa ja happoa. Siirrä majoneesi tarjoiluastiaan.
Leikkaa raitajuuri ja porkkana ohuiksi siivuiksi tai suikaleiksi. Lisää vinaigrette ja sekoita salaatin kanssa.
Leikkaa perunafondant. Paista pannulla ja laita hautumaan 200 asteiseen uuniin. Tarkista kypsyys noin 20min kuluttua.
Paista sienet ja sipuli. Kokoa bento-osioon perunan kanssa.
Anna pilkottujen mansikoiden mehustua sokerissa. Kokoa annos vadelmien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa