Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nektariinitatin

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mehevän hedelmäinen nektariinitatin kuorrutetaan jäätelöllä tai sorbetilla ja voila, maukas jälkiruoka on valmis!

Ainekset

  • 8 nektariinia
  • 100 g voita
  • 150 g sokeria
  • 1 paketti (à 500 g) valmista lehtitaikinaa
  • tomusokeria
  • vaniljatanko tai mausteita oman maun mukaan (nelimaustetta, rosépippuria jne.)

Lisäksi

  • jäätelöä tai sorbettia

Valmistusohje

Puolita nektariinit ja ota kivet pois.

Laita voi ja sokeri uuninkestävälle teflonpannulle tasaisesti. Lado päälle nektariinit leikkauspinta alaspäin. Laita pannu uuniin 150 asteeseen n. puoleksi tunniksi. Huom! Aika ei ole tarkka, koska hedelmien koko ja kypsyys vaihtelee. Joskus hedelmistä irtoaa reippaasti vettä: haihduta se pois hellalla mutta varo, ettei hedelmistä tule kompottia.

Ota pannu ulos ja kauli tai leikkaa lehtitaikinasta pannun kokoinen ympyrä. Pistele taikinaan reikiä ja peitä pannu taikinalla. Laita takaisin uuniin 200 asteeseen n. 15 minuutiksi.

Anna vetäytyä vähintään puoli tuntia. Kumoa valmis tatin tarjoilulautaselle. Koristele maustetulla tomusokerilla ja tarjoa lämpimänä jäätelön tai sorbetin kanssa.

Huom! Tatinin tekoon sopivat kaikki kiinteät hedelmät, vain sokerin määrä vaihtelee riippuen hedelmän omasta makeudesta. Kokeile esim. viikunaa, päärynää, omenaa tai vähän raakaa persikkaa.

Lisää aiheesta:

OmenaviineritHedelmänyytitViikunasorbetti mantelikorissaPiirakka karamellisoitujen hedelmien keraAppelsiini-mansikkatarteKevyt hedelmätorttu
HedelmäpiirakkaMakeat leivonnaisetLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäpiirakka
  • 01.11.202415:05
    Halloween

    Kurpitsapiirakka

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Hedelmänyytit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Aprikoosipiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Piirakka karamellisoitujen hedelmien kera

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Kuumat hedelmät